Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 1 augustus 2010

Opa en oma nog steeds op Kil

De afgelopen week was 1 groot feest voor de kinderen. Niet alleen waren opa en oma op bezoek, maar het was ook heerlijk weer. Iedere dag hebben de kinderen wel gezwommen of andere leuke dingen gedaan.
Het was ook weer de eerste werkweek voor John en Chantal. Het is mometeel wel erg rustig op het gemeentehuis. De meeste Noren nemen deze periode 4 weken vrij, waardoor het dagelijkse leven hier vrijwel stil valt. Niemand is bereikbaar en alleeen het noodzakelijke blijft open. En die twee Nederlanders dan natuurlijk die op het kantoor zitten. Komende week zal het nog niet veel drukker zijn, maar daarna begint het weer op gang te komen.

Klik hier voor alle foto's van afgelopen week

De kindervakantie bestaat vooral uit zwemmen, zwemmen, en nog meer zwemmen. Ze kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Zon, geen zon...koud, warm...maakt allemaal niet uit. Het vlot in het meer voor ons huis is een groot succes, ze kunnen er naartoe zwemmen, vanaf springen, zonnen. Af en toe varen we een stukje met de boot, een groot succes is ook om achter de boot een touw te binden waar de kinderen aan kunnen vasthouden, de boot gaat niet snel, maar sleept de kinderen wel door het water...prachtig vinden ze dat...en natuurlijk hebben ze dan wel hun reddingsvestjes aan.


Joop is deze dagen vooral druk bezig met het vangen van muizen en slangen. Bijna dagelijks zien we hem wel voorbij lopen met een slang, of speelt hij met een muis. Meestal loopt dit voor de slang en de muis minder gunstig af...

Opa en oma zijn vooral lekker bezig met de kids, lekker in de zon, bij het water, of gewoon binnen als het weer even iets minder is. Naast een paar strandjes zijn we van de week uit eten geweest met opa en oma in Gjerstad en hebben de kinderen een mini-dierentuintje bezocht. Zaterdag gingen we naar Arendal waar het druk was in verband met bootraces en een festival die de hele week plaatsvinden.

Maandag gaan ze weer naar huis en worden over een dikke 4 weken opgevolgd door de andere opa en oma, die begin september komen.

De komende week hopen we op de gemeente wat meer duidelijkheid te krijgen over een stuk bouwgrond wat we op het oog hebben. Spannend weer dus. We hopen dat het nu echt een beetje concreet gaat worden.


De komende week gaan de kinderen overdag vooral naar Dennis toe, die veel op de kinderen past deze week. Donderdag heeft Chan de kinderen nog een dag. Tussendoor proberen we de kinderen hier en daar bij een vriendje of vriendinnetje op bezoek te laten gaan of iemand hier te laten komen op Kil.