Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 27 juli 2010

Opa en Oma op bezoek !

Vorige week maandag kwamen we terug van vakantie. Erg lekker dat we toen nog een week vrij hadden! De dinsdag en de woensdag was vooral ’thuis komen’. Een beetje in en rond het huis gehangen, opruimen en boodschappen doen. Tussendoor een duik genomen in de Vegår, want het weer was lekker.
Luke laat opa zien hoe hij moet vissen
En donderdag kwamen opa en oma, ofwel Arno en Annie. We keken er al naar uit, vooral de kinderen. Want als opa en oma komen, nemen ze vaak lekkere dingen mee en veel kadootjes! Ook deze
keer dus weer. Een hele koffer vol met ontbijtkoek, muisjes, beschuit, kadootjes, wijn en ouzo.

Tot nu toe hebben we vooral aan het water gezeten met opa en oma, want de kinderen krijgen geen genoeg van het water. We zijn al op verschillende strandjes geweest in Åmli en Vegårshei en natuurlijk gewoon bij ons in de achtertuin.

John en de kids in de kano
De motorboot die we van de buurman mogen lenen, heeft John inmiddels ook aan de praat gekregen. Dat is erg leuk om af en toe het water op te gaan, om te vissen of naar een eilandje of een strandje te varen. Opa en oma zijn natuurlijk ook al mee geweest.
Luke in onze eigen kano
Deze week is ook het gewone werken weer begonnen, hoewel dat niet voor de kinderen geldt. Die hebben inclusief deze week nog 4 weken vakantie! Dus dat is weer ’oppasdienst’, waarbij we met Dennis en Natasja afwisselen met het opvangen van 4 kinderen. De eerste twee dagen was Chantal aan de beurt. Woensdag en donderdag Natasja, vrijdag John en volgende week Dennis. Goed geregeld dus en gezellig voor de kinderen.
    
Het weer is erg wisselvallig: lekkere temperatuur, soms zon, soms bewolking en weinig tot geen regen.

De rest van de week….
  • opa en oma blijven nog tot maandag
  • woensdagavond heeft Sanne een verjaardagsfeest van drie jongens uit haar klas
  • Vrijdag gaan we richting Gjerstad: naar een klein binnen dierentuintje en uit eten
  • zaterdag misschien naar Arendal, waar bootraces zijn.