Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 8 augustus 2010

eerste week van augustus

Zondag 8 augustus 10:30....


Vanmorgen zijn we gewekt door warme zonnenstralen die door onze slaapkamer raam naar binnen schenen.
Als we uit onze slaapkamerraam over het meer uit kijken, zien we in de verte wel wat sluierbewolking, maar dat ziet eruit dat dat wel snel gaat oplossen in de loop van de dag.

Als de kinderen zich net even voor 0900 uur ook laten horen, willen ze eigenlijk maar 1 ding : zwemmen !!!
Maar dat gaan we vanmiddag doen, dan gaan we even naar de Vegårtun. Nu gaan we maar even eerst ontbijten.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN DEZE WEEK

Er waait een licht briesje over het water, dat zorgt er niet alleen voor dat het water net niet spiegelglad is, maar ook voor een aangename verkoeling.

Momenteel zitten we aan het ontbijt bij het water onder sparrebomen in de schaduw, met als enig bijgeluid het zoemen van de insecten om ons heen. De kinderen zijn al klaar en zijn druk bezig met diertjes ergens in onze tuin. Luke heeft een kikker gevangen en Sanne probeer wat springkanen te pakken te krijgen. Joop ligt rustig naast de tafel op een takje te kauwen en loopt af en toe blaffend weg als hij is waarneemt wat wij meestal niet zien…vaak slaat hij aan op iemand die voorbij komt: fietsers, joggers, of bootjes met mensen die voorbij varen…
Kortom: het is een aangename zondagmorgen !


Dit is de laatste vakantie week voor de kinderen. Volgende week dinsdag gaan ze weer naar school. Spannend weer, zeker voor Luke die nu aan zijn eerste schooljaar gaat beginnen.

Luke kijkt er erg naar uit, maar vindt het natuurlijk ook erg spannend. Maar Sanne heeft hem al een paar keer gerust gesteld dat ze hem gaat helpen zijn weg te vinden, dus dat komt vast goed.

Ook op het gemeentehuis wordt het weer langzaam drukker. Collega’s komen terug van vakatie en activiteiten worden weer opgestart. John heeft volgende week de hele week cursus en de voorbereiding van het bezoek van de kroonprins zijn weer in volle gang. De maanden augustus en september staan hier in het teken van jaarmarkten. Het is eigenlijk een soort afsluiting van het vakatieseizoen en zijn vaak erg leuk en druk !

Oja, en wat we de afgelopen week gedaan hebben :
Wij hebben voornamelijk gewerkt: alletwee 4 dagen deze week en de kinderen waren voor een groot deel bij Dennis, die deze week avonddienst had en de kinderen kon opvangen overdag. Onze werkdagen waren wel relatief kort. Hooguit tot 3 uur, zodat we 's middags lekker konden relaxen in de tuin en de kinderen weer een duik namen in het meer of een boottoertje met ons gingen maken.

Sanne is 1 dag bij een vriendinnetje geweest en Luke kreeg 1 dag bezoek van zijn vriendje. En verder was het heel veel zwemmen voor de kinderen. Ook hebben we de tent opgezet in onze tuin, waar Sanne en Luke 1 nacht in geslapen hebben. Dat was erg spannend en leuk! Totdat het 's morgens om 6 uur opeens hard ging regenen en bleek dat de 15 jaar oude tent niet meer waterdicht was. Toen kropen ze nog even terug in hun eigen bedje. Komende week willen ze nog een nachtje in de tent slapen.

We hebben het gras gemaaid bij het buurthuis, wat tijdens de vakantieperiode iedere week door een andere buurtbewoner wordt gedaan.

Zaterdag was er een fietstocht in Vegårshei, waar 91 mensen aan mee deden. Wij besloten ook mee te doen met de kinderen en het was 1 groot succes. De kinderen vonden het geweldig om mee te fietsen en onderweg waren er een paar stops waar we broodjes en drinken kregen. De route was wel lang: 16 kilometer. Dus we hadden al ingecalculeerd dat de kinderen het wellicht niet helemaal zouden afrijden. Dus hebben we een auto net over de helft van de route neergezet. En inderdaad. Na een kilometer of 9 was het leuk geweest voor Sanne en Luke en reden ze in de auto met John naar het eindpunt om daar te eten en te drinken en een medaille op te halen. Chantal reed de route nog even uit en haalde onder luid geschreeuw van Sanne en Luke de finish.
De tour stond ook in de krant. Klik hier voor een foto uit de krant. John en Chan staan achteraan.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN WEEK

Zondag was het een prachtige warme dag en hebben we de hele dag gezwommen en in de zon gezeten aan een strandje tegenover onze mogelijk toekomstige woonplek in Vegårshei....
Nu we het daar toch over hebben: deze week gaan we met de grondeigenaar weer op locatie kijken of er mogelijke geschikte kavels zijn om 2 huizen op te laten bouwen (ook voor Dennis en Natasja) en laten we een kostenberekening maken van het aanleggen van een weg, sceptic tank en waterbron op deze locatie.


Verder komende week....
- Chantal is 2 dagen thuis met 4 kinderen en John 1 dag
Verder nog weinig gepland voor de komende week.