Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 14 september 2009

Opa en oma in Vegårshei!

Opa en Oma van der Linden waren er deze hele week nog! Ze hebben het super getroffen met het weer en konden lekker van de zon genieten op de meeste dagen. Opa en Oma in Grimstad
Ze hebben veel gedaan en gezien: Naar Åmli geweest, naar Grimstad, Arendal en Risør. Verder hebben ze natuurlijk veel tijd doorgebracht met ons en de kinderen en we hebben bijna iedere avond lekker buiten kunnen eten.

Woensdag was Sanne met Opa en oma op pad in Arendal. Ik (Chantal) was toen met Joop en Luke op pad. We gingen eens een stevige boswandeling in de bergen bij ons aan de overkant maken. Een half uur naar boven geklommen en daar kwamen we een klein waterstroompje tegen waar Luke ging spelen en ik even uitrusten in de zon. Joop liep een beetje rond en was opeens verdwenen. Maar Joop is wel vaker verdwenen. Meestal zodra je weer wegloopt en hem roept, duikt hij wel weer ergens op. Maar langzaam teruglopend, was er nog steeds geen Joop te bekennen! Wij roepen en zoeken, maar helaas!. Dan maar richting huis. Onderaan de berg gekomen, ben ik nog een keer, zonder succes, terug gelopen. En daarna maar naar huis gegaan met Luke……en daar zat die! Gewoon voor de deur! Joop was zelfstandig helemaal uit de bossen op zijn gemak naar huis gelopen.

Vrijdag hebben we samen met de buren paddestoelen geplukt. Er zijn 1000 soorten paddestoelen in grote hoeveelheden te vinden in het bos, maar er is er maar 1 te eten. Namelijk de cantarellen. Dus wij gingen samen met de buren, Dennis en Natasja, opa en oma en natuurlijk alle kids op zoek naar best wel lelijke gele paddestoelen. We gingen uiteindelijk naar huis met een paar grote zakken vol paddestoelen en tittebær ofwel kruisbessen. Daarna nog even koffie gedronken en ijs met kruisbessensaus gegeten bij de buren. Dat was erg gezellie!

Mooie paddestoelen Joop...maar die kunnen we niet eten!
Klik hier voor alle foto`s

Zaterdag gingen Dennis en Natasja richting Oslo. 4 uur rijden om hun nieuwe huisgenootje te halen: Soka, een 8 weken jonge Malamute. Amber en Anouk zijn die dag met ons en opa en oma op pad geweest naar Grimstad. Dat was een leuke dag met een beetje winkelen, krabben vangen, Luke naar de kapper geweest, ijsjes eten en daarna thuis nog pannekoeken eten. En daarna kwam Soka aan! Een schat van een malamute. En al groot! 8 weken en al 8 kilo: zwaarder dan Joop met zijn 7 kilo. Iedereen was er uiteraard gelijk helemaal vol van. De volgende ochtend even kennis laten maken met Joop, wat gelukkig ook erg goed ging bij de eerste kennismaking. Voorlopig hebben Dennis en Natas hun handen vol aan Soka, maar zodra je naar haar kijkt, vergeet je dat gelijk!

Weer een hond erbij op Kil: Soka!
Klik hier voor alle foto's

Maandag hebben we opa en oma weer naar het vliegveld gebracht. Na 9 dagen zijn ze weer naar Nederland terug. Was erg gezellig dat ze er waren. Hopelijk zien we ze met kerst weer....

Joop en Soka: dat kan niet meer stuk!