Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 31 juli 2012

Jettegrytene en feestje


Nog 2 weken vakantie voor de kinderen
Afgelopen week was het weer een lekker vakantieweekje voor de kinderen en ook een beetje voor ons. Vorige week dinsdag zijn de kinderen met Natasja naar een groot binnenzwembad geweest vlakbij Arendal. En natuurlijk daar ook broodjes worst en ijs gegeten. Donderdag en vrijdag waren ze in en rond huis en hebben ze veel gezwommen. 

     
Jettegrytene
Woensdag is Chantal met Sanne, Luke, Amber en Anouk naar de Jettegrytene in Nissedal geweest. Dat is 5 kwartier hier vandaan. De kinderen noemen de Jettegrytene eigenlijk de natuurglijbanen. Het zijn allemaal gaten en glijbaantjes die zich in steen hebben gevormd als gevolg van stromend water. 
Sanne en Luke in de Jettegrytene

En dat samen vormt een geweldig zwem- en glijparadijs in de natuur. We zijn er 2 keer eerder geweest, maar vorig jaar zijn we er niet geweest omdat het toen het grootste deel van de zomer gesloten was als gevolg van teveel water (regen), waardoor het te gevaarlijk werd. Nu was het dus wel open, mooi weer en stervensdruk! Heel veel toeristen en dus ook heel veel Nederlanders. Het was super! 
Luke en Anouk in de Jettegrytene
Arendal
Vrijdagavond zijn Chantal en Natasja even samen de stad in gegaan in Arendal: even gezellig shoppen en eten zonder kids en mannen. Zaterdag gingen we weer richting Arendal, maar dan naar de plantenbeurs en om wat bouwmaterialen te kopen.

Bootje varen
Het weekend hebben we meerdere keren de band achter de boot gehangen: zowel achter die van ons als die van Dennis en Natasja. Zo’n opblaasboot waar je in kunt zitten. De kinderen stonden in de rij om erin te mogen: maar Chantal en Natasja ook! Die zijn er ook in geweest.  
Chantal hangt achter de boot van Dennis (en Amber)
Afscheidsfeestje
Zaterdag was het afscheidsfeestje van Joris en Jozefien en de kinderen. Het Belgische gezin dat hier precies een jaar in Vegårshei heeft gewoond en die nu na een fantastisch jaar terugkeren naar Belgie. Met ongeveer 35 personen vierden we het afscheid met eten, drinken en een feestje. Daarna zijn we in de tent blijven slapen in de achtertuin van hun. 1 ding is zeker: dat we ze gaan missen! Ook de kinderen die erg goed met elkaar konden opschieten. Volgend jaar komen ze in ieder geval even terug in de vakantie.
Gebroken nacht in de tent :-)
Zwemmen
En bijna iedere dag wordt er wel even gezwommen. Vaak in de buurt van ons huis, maar soms bij een ander strandje in Vegårshei. Zodra de zon er is willen de kinderen meestal wel even in het water springen. Afgelopen maandag zijn ze met Chantal naar een ander strandje geweest in Vegårshei, waar er ook frambozen en bosbessen werden geplukt. Die zie je nu volop overal.

Ons bootje heeft een nieuwe ligplaats: pal voor de deur
TV
Tot op heden hadden we maar 3 tv-kanalen, maar we willen er nu graag meer! Dus hebben we een abonnement genomen met schotel voor ontvangst. Binnenkort gaan ze een poging wagen om dit te installeren bij ons, maar we twijfelen heel erg of we ontvangt zullen krijgen, omdat de satelliet waar de schotel op gericht staat precies achter de berg staat, achter ons huis. Maar we zullen het zien! Het zou in ieder geval leuk zijn als we eindelijk een keer het tv-kanaalaanbod kunnen uitbreiden: ook voor de kids!

De veranda is.... af!

Komende week en weekend:
Hebben we niet zoveel gepland staan.
De veranda is klaar en mooi geworden! Ongeveer 90m2 en dus lekker groot. Chantal gaat het hout ‘wassen’ en in de olie zetten. Verder zal John het dak van de hut afmaken. Verder genieten we zoveel mogelijk buiten van het mooie weer, maar hebben ze komende week helaas ook wat minder goed weer voorspeld