Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 16 augustus 2010

de laatste zomervakantieweek

Afgelopen week was het over het algemeen nog lekker weer bij ons. De meeste dagen was het prachtig weer en 2 dagen wat minder met flinke regenbuien. Weer of geen weer, de kinderen zwemmen nog steeds iedere dag in het meer. Ze krijgen er geen genoeg van.
Maandag en dinsdag werkten we alletwee. Omdat het de laatste vakantieweek van de kinderen is, hebben we met Dennis en Natasja om de beurt nog oppasdienst. Deze week had Chantal de vier kinderen op woensdag en donderdag en John op vrijdag.

De kids vermaakten zich goed: Beetje zwemmen, vuur stoken, mashmellows maken, film kijken, veel zwemmen, spelen, stuk wandelen in het bos enz. En donderdag is Chantal met de kids naar de zee geweest (Gjeving in Tvedestrand), waar ze heel veel krabbetjes hebben gevangen.

Dinsdagavond hadden we een afspraak met de grondeigenaar van de kavellocatie die we nu op het oog hebben. Samen met hem bekeken we op locatie de mogelijkheden en onmogelijkheden wat betreft het laten bouwen van een huis. Op welke plek moeten die woningen dan komen? Hoe gaat de weg dan lopen? Waar komt de sceptic tank? En de waterbron? En vooral….wat gaat het allemaal kosten? Aangezien we een (voor het bouwen van een nieuw huis) een beperkt budget hebben, is het steeds rekenen en afwegen.


Op basis van de locatie (2 kavels) die we bepaald hadden, werd er door een bedrijf (waar de grondeigenaar toevallig werkt :-) een berekening gemaakt om de weg, twee bouwklare kavels, sceptic tank en waterbron te realiseren.

Die offerte hebben we inmiddels binnen en binnenkort spreken we zowel dat bedrijf als de huisbouwer nog een keer om wat meer details te bespreken en wellicht een korting te bedingen.


Dinsdag (morgen) gaan de kinderen naar school! Dat wordt Luke zijn eerste echte schooldag! Hij kijkt er erg naar uit. Chantal rijdt de eerste keer mee in de schoolbus en zal er even bij blijven. Volgende week dus foto’s van Luke zijn eerste schooldag.

Zaterdag is er een jaarlijkse markt in Vegårshei met van alles te doen: een markt waar allemaal verenigingen, organisaties en winkels staan uit de gemeente. Ook de gemeente zal vertegenwoordigd zijn en zal Chantal waarschijnlijk ook bij de kraam staan. Er worden dan onder meer oude bibliotheekboeken verkocht en informatie gegeven over gemeentelijke kavels die te koop staan.