Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 29 augustus 2010

525 meter hoog: Hovdefjell

Afgelopen week was eigenlijk heel doorsnee. De kinderen gaan weer naar school en wij werken weer gewoon. Luke heeft het naar zijn zin op school, maar moet wel wat wennen aan het dagelijkse huiswerk die hij mee krijgt. Maar gelukkig hebben zowel Sanne als Luke de woensdag vrij, dus kunnen ze lekker bijkomen.

Donderdag was er een ouderenavond voor de klas van Luke, waar Chantal heen is geweest. Erg informatief, maar heel veel dingen niet nieuw, omdat Sanne natuurlijk ook al even op deze school zit.

Afgelopen zaterdag waren we naar de Dølemodagen in Åmli geweest. Eigenlijk gewoon een hele grote markt/braderie met live muziek en tal van activiteiten.
Luke heeft wat toverstenen gekocht en Sanne een mooie ketting. Dit soort dagen zijn hier vaak een hele happening, waarbij je iedereen weer tegenkomt en even mee bijkletst.

Zondag zijn we naar het hoogste punt in Vegårshei geklommen. Dat heet 'Hovdefjell', waar ook een enorme zendmast bovenop staat die vanaf ons huis een stukje te zien is. Nog niet eens zo gek hoog, 525 meter…maar toch al een heel leuk uitzicht over de hele omgeving. Het wat een tocht van ongeveer een uur, met op de heenweg mooi weer, en terug regen! Amber, Anouk en Natasja waren ook mee. Dennis niet, want die moest werken. Grappig was wel dat we vanaf de top van de berg de zaagfabriek konden zien waar Dennis werkt. Bovenop de berg hebben we gepicknickt en vuur gemaakt.
Joop is geslaagd voor de schapentraining! Afgelopen 2 weken hebben we samen met de buurman Joop getraind, zodat hij geen belangstelling meer voor de schapen heeft! En na twee weken konden we zondagavond constateren dat hij geen belangstelling meer voor ze heeft. Volgende week doen we voor de zekerheid nog een keer een proefrondje langs de schapen, maar de verwachting is dat dat geen problemen oplevert.

De herfst is echt van start gegaan nou, het regent regelmatig, er staat weer water in de kelder, paddestoelen schieten uit de grond, en met de regelmaat van de klok komen we met het uitlaten van Joop elanden tegen.
De grintweg is voor de helft weg gespoeld en heeft weer volop gaten en geulen, maar dat mag de pret niet drukken... Wat wel minder prettig was, was dat nadat de gemeente nieuw gruis had gestort op de weg naar ons huis, wij onze band kapot hebben gereden! Lekke band dus... Maar we mogen niet klagen: dat was pas voor het eerst dat dat hier gebeurde.

Komende week staat er een hoop op het programma, donderdag komt de Noorse kroonprins met zijn vrouw op bezoek in de gemeente. Dat wordt vlaggetjes zwaaien voor de kids, en een dag later komen Opa en Oma…kortom....er staan weer een hoop leuke dingen op het programma.