Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 1 augustus 2011

Zon !

De afgelopen dagen is eindelijk de zomer van start gegaan. Heerlijke dagen met 25+  temperaturen ! Dat betekent voor de kids nog meer zwemmen, en ze lijken er maar geen genoeg van te krijgen, de hele dag door ! En dan nog liefst s'avonds ook nog een keer. Luke zwemt nu ook zonder reddingsvestje, hij heeft zoveel zelfvertrouwen gekregen, en het gaat super goed !Momenteel beleeft Noorwegen zijn "vakantie", dat betekent dat eigenlijk iedereen wel weg of op vakantie is.
Dat merken we ook goed op ons werk, overal is er een minimale bezetting, en als we in de kantine aan het eten zijn, zitten er vaak maar 4 of 5 personen. Erg rustig dus allemaal. Komende week verwachten we dat er al wat collega's terug van vakantie komen, maar het gros zal nog een weekje vrij zijn. Wij bewaren de rest van onze dagen voor het klussen aan ons huis. We werken trouwens maar tot 1500 uur in de zomer, dus dat zijn lekkere korte dagen !

Donderdag ging Chantal met de vier kinderen en Martine met de kinderen naar de Jettegryttene in Nissedal: Dat zijn kleine watervalletjes waar je kunt zwemmen op een uur rijden vanaf waar we wonen. Aleen toen we aankwamen, was er grote teleurstelling: het was gesloten wegens hoog water. Het had de afgelopen week zoveel geregeld dat het te gevaarlijk was om hier te spelen en te zwemmen. Dus zochten we een ander plekje op in Treungen en hebben daar de hele dag gezwommen. de kids hadden het dus toch nog erg naar hun zin!


Dagelijks kijken we nu naar de voortgang van ons huis, soms direct uit ons werk, en soms 's avonds samen met de kids. Die nemen dan hun fietsjes mee en gaan even spelen bij de Vegårtun (camping vlak in de buurt). Komende week moet niet alleen het grondwerk klaar zijn, maar ook de ringmuur, en het beton hierin ! De afgelopen week is ook de sceptictank in de grond gelegd. Als het goed is gaan ze volgende week maandag al van start met de bouw van het huis !


Afgelopen vrijdag is er een Belgisch gezin naar Vegårshei geemigreerd. Samen met 3 kinderen in de leeftijdsklasse van Sanne en Luke komen ze een jaar hier wonen om te kijken hoe het leven in Noorwegen bevalt. De kinderen komen in de klas van Amber en Anouk. Spannend voor ze dus, en hier en daar zullen we een beetje op weg helpen met praktische ervaringen en tips.

Afgelopen zondag zijn we met de jongens naar zee geweest. Heerlijk weer (lekker vebrand dus), maar naast zonnen ook veel gezwommen en het vangen van krabbetjes mocht natuurlijk ook niet ontbreken.


komende week :
  • veel zwemmen !
  • is Chantal woensdag vrij en de overige dagen heeft Dennis middagdienst dus past 's morgens op de kids
  • gaan we op bezoek bij Belgische kennisen die sinds afgelopen vrijdag in Vegårshei wonen
  • huizenvoortgang in de gaten houden !