Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 25 juli 2011

veel regen, veel zwemmen en een beetje zon

De afgelopen week hebben regen gehad, veel regen ! Een emmer van 10 liter die voor de deur stond was binnen 24 uur vol !! Ongekend hoeveel regen er is gevallen. De grintweg is veranderd in een maanlandschap van kraters, hele stukken weg zijn weggespoeld, maar gelukkig is het niet koud.

De dakgoot kan het niet meer aan !


Het niveau in de Vegår in ook ongekend hoog, waardoor de laagste gedeeltes van de grintweg nu langzaam beginnen onder te lopen. Maar vandaag is het droger geweest, en als de weersvoorspelling juist is, zal het de komende dager alleen maar droger worden.
Sanne springt van de duikplank...

Natuurlijk zijn we de afgelopen dagen veel bezig geweest met het drama in Oslo. Iedereen heeft het erover, de kranten staan er vol mee en op de tv zie je niets anders. Tja...wat moet je daar nu nog van zeggen...niemand kan dit begrijpen, en daarom is de conclusie dat we het met een een gestoorde te maken hebben niet meer dan logisch.

Afgelopen weekend hebben we laminaat gekocht voor het huis, en ons sterk georienteerd op verf.
Momenteel is het erg druk op de kavel, ringmuren worden de komende weken opgezet, en niet alleen van het huis, maar ook van de garage.
Terwijl John vandaag op de kavel stond, kwam de vrachtauto met de sceptic tank aanrijden, een heel gevaarte wat uiteindelijk ergens onder de grond komt. Pfff....wat komt er toch veel bij kijken allemaal. En als je in het begin denkt wat kost het veel geld, nu weten we wel waar dat allemaal in gaat zitten...wat een werk, wat een werk zeg !

Hier komt ons huis! En beneden die van Den en Tas

De kinderen hebben nog 4 weken vakantie en zijn nu veel in Vegårshei. Om de beurt zijn we thuis om op vier kinderen te passen, hoewel er soms 1 of 2 afvallen als ze bij klasgenootjes gaan spelen. Maar ze vermaken zich goed ondanks de regenachtige dagen de afgelopen week. Bijna ieder dag zwemmen gaat namelijk gewoon door, regen of geen regen. En Luke kan inmiddels al redelijk goed zonder hulpmiddelen in het diepe zwemmen! Erg spannend om te zien af en toe, maar het gaat super en we houden het uiteraard sterk in de gaten! Verder is het binnen veel knutselen, dingen bakken, film kijken, op de computer en gewoon spelen met van alles en nog wat.

 Slaapfeestje bij ons in de woonkamer

Afgelopen donderdag hadden we 1 mooie dag, toen heeft Chan de hele dag met de kinderen gezwommen en in de zon gelegen bij de locale camping. 

Komende week :

  • Kinderen nog 4 weken vakantie
  • Als het zo blijft regenen gaan we naar de bioscoop !
  • Plukken de kinderen veel bessen in het bos
  • Hopen we eindelijk weer op wat zon !