Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 22 mei 2011

17 mei en krabbetjes vangen


    
17 mei: onafhankelijkheidsdag in Noorwegen       
17 mei was het weer zover! De nationale feestdag van Noorwegen. Iedereen is dan vrij en ongeveer de helft van de mensen komt in klederdracht naar het centrum van de gemeente om deze dag mee te maken. De kinderen lopen dan met ouders een optocht door de straten en daarna zijn er spelletjes en wat entertainment, waarbij onder meer de klas van Sanne liedjes ging zingen. In de sporthal werd verder eten en drinken verkocht. Het was echt een prachtige zomerse dag! Dat troffen we erg, want de volgende dag regende het de hele dag.
    

Na afloop in Myra zijn we naar het buurthuis geweest waar ook nog val alles te doen was. Dat was echt een hele leuke afsluiting van de dag: met mensen uit de buurt grillen, kletsen en spelletjes doen (voetbal, steltlopen, schieten enz.).
   

Sanne verjaardagsfeestje        
Woensdag had Sanne een verjaardagsfeestje van drie meiden uit de klas die het gelijktijdig in 1 groot feest vierden.   

    
Burenfeestje  
Zaterdagavond hadden we weer eens een ouderwets burenfeestje bij ons thuis op Kil met alle buren en nog wat aanhang. Dat was weer een gezellg feestje waarbij de drank en hapjes niet ontbraken. Na veel kletsen en een beetje dansen was het om half drie afgelopen. Zondag hebben we nog even een bezoekje gebracht aan een nieuwe bewoonster op Kil: Kurt en Aina hebben namelijk een jong 'elandhondje' gekregen. De kinderen zijn er uiteraard helemaal weg van: een klein bolletje van 8 weken oud.  
 

Nieuws rondom de bouw van ons nieuwe huis        
De ontwikkelingen rondom de bouw van ons nieuwe huis gaan opeens erg snel. Komende week wordt de bouwvergunning geregeld en afgelopen vrijdag hebben we een gesprek gehad met de huisbouwer. We hebben alle details doorgesproken. Zoals waar de deuren, ramen en muren komen. Waar moeten welke aansluitingen komen in het huis? Hoeveel electriciteitsaansluitingen moeten we hebben? Welke kleur voordeur nemen we? Enz. Enz. Daarna zijn we nog even naar de keukenwinkel geweest om ons wat verder te orienteren over onze keuken.
     
Afgelopen maandag zijn John en Dennis al druk bezig geweest met de eerste werkzaamheden op onze kavels: namelijk het verzamelen van brandhout. Er liggen heel wat omgezaagde bomen op de kavel die wij mogen verzagen tot brandhout. Dus John en Dennis hebben dat alvast verzameld en opzij gelegd, zodat het straks in de werkzaamheden niet verloren gaat.
     
De grondarbeider gaat in de loop van juni beginnen met graafwerkzaamheden en de huizenbouwer zegt dat het huis er binnen 2 weken wordt neergezet! En dat zou moeten gebeuren in de weken 31 en 32! Dan zijn we natuurlijk nog niet klaar en moet alles inwendig nog gebeuren, maar dan staat de buitenkant van het huis er in ieder geval. Spannend dus allemaal! Nu gaat het eindelijk in de praktijk van start.    
     
Krabbetjes vangen    
Zondag gingen we naar een eilandje in de zee (in een fjord) in Tvedestrand, om met de kids te proberen krabbetjes te vangen. We hadden een paar krabbenvangers gemaakt en garnalen eraan gedaan als aas. Het weer zat niet echt mee, dus hebben we vooral onder een brug gezeten. Maar de kids hadden het dik naar hun zin met het vangen van krabben en vissen: regen of geen regen dat maakte niets uit. Het aantal krabben viel overigens erg tegen. Maar vissen en zeesterren waren er in overvloed.
  

De komende week
         

hebben we eigenlijk niet veel bijzonders gepland tot aan de vrijdag: dan gaan we met Dennis en Natasja richting Oslo naar een concert van Beth Hart. Sanne slaapt dan met Amber en Anouk bij de buren en Luke slaapt bij een vriendje waar hij al vaker heeft geslapen.