Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 29 augustus 2011

Laatste week augustus

De laatste week van augustus is het weer erg wisselvallig geweest met toch wel veel regen. Afgelopen week was het eigenlijk een gewone en drukke week: John en Chan werkten 5 dagen en de kinderen moesten 5 in plaats van 4 dagen naar school. Daarnaast zijn er weer wat sportactiviteiten begonnen en ging Sanne een paar dingen uitproberen.


Dinsdag was het handballen waaraan ze mee ging doen samen met Amber en Anouk en andere meiden en jongens van school. Dat vond ze niet zo heel erg leuk. Op woensdag gingen we naar Tvedestrand: naar turnen, waar ze heel veel zin in had. Nog 4 meisjes uit haar klas gingen, het Belgische meisje en Amber en Anouk. Daar aangekomen bleek het erg populair! Er kwamen wel zo'n 60 tot 70 kinderen op af! Maar ondanks dat vond ze het erg leuk. Verder begint er volgende week weer een 'vrij sportuurtje' waarbij ze samen met Luke gaat beginnen. Kortom: twee keer in de week gaat Sanne wat doen aan sport en Luke in ieder geval 1 keer in de week. Voor John begint het sporten ook komende week weer en Chantal begint volgende week met aerobics.

Voor het turnen hebben we gelukkig een carpoolactie opgezet, zodat we maar 1 keer in de drie weken naar Tvedestrand moeten met Sanne.

Zaterdag zijn we naar Kristiansand geweest: naar een groot winkelcentrum en naar de Ikea. Het was er een goeie dag voor, want het regende de hele dag. We hebben een en ander ingekocht voor ons huis en gehaktballetjes bij de Ikea gegeten.
 Ikea
  
Zondag hebben we de omgeving achter ons huis verkend en gingen we het bos daarachter in om te wandelen. Dat was een leuk stukje! We hebben dus al een goed pad gevonden om Joop straks uit te laten bij het nieuwe huis, hoewel daar sowieso een zee van ruimte voor is in de omgeving.

De bouw van het huis vordert ook steeds meer en dan vooral binnen: de kamers zijn nu goed zichtbaar en deze week beginnen ze met de wanden erin zetten. Momenteel wordt het ventilatiesysteem erin gezet en hebben wij alvast dakplaten gekocht om straks de zolderruimte te kunnen bekruipen.
Sanne met Pippa in haar nieuwe kamertje :-)
  
Binnen de gemeente is politiek op dit moment een belangrijk item. 12 september zijn namelijk de gemeenteraadverkiezingen en wordt ook de nieuwe burgemeester gekozen: dat wordt spannend dus! De partijen voeren allemaal campagne en hopen op een hoge score straks.

De komende week....

- Het weekend gaan we naar Gjerstad, waar weer het jaarlijkse feest, met markt en kermis is.
- verder nog een keer of 2 opruimen in en rond het huis
- 2 keer sporten voor Sanne en een keer voor John
- Allemaal 5 dagen werken en naar school
- Chantal dinsdag en woensdag naar een seminar in Arendal over het maken van een kompetentieplan voor de gemeente
- Vrijdag en zaterdag worden er samen met Dennis en Natasja nog wat tegels vervoerd van de winkel en het oude huis naar hert nieuwe huis.