Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 1 mei 2012

alweer mei!

Dieren op de landbouwschool
In Tvedestrand zit de landbouwschool. Een school met stallen eromheen. Vorige week dinsdag gingen we na schooltijd met de klas van Sanne daar naartoe. Chantal en Luke gingen ook mee. John is toen met de aanhanger naar Arendal geweest om bouwmaterialen in te kopen. In de stallen waren heel veel koeien en schapen. Maar het leukste daarvan was dat het voorjaar is en het barste van de lammetjes en kalfjes.

De kinderen mochten ze voeren, aaien en vasthouden. Sommige kalfjes waren net geboren en konden nog amper op hun beentjes staan. We hebben ook verse melk van de koe gedronken. Dat was inmiddels gekoeld en best lekker eigenlijk. Na de stallen gingen we grillen en waren we pas tegen negen uur thuis.


Drie dagen regen en drie dagen zon
Woensdag, donderdag en vrijdag was het redelijk slecht weer, maar niet koud. Veel regen gevallen, maar ook wel even goed voor de tuin: overal schieten de grassprieten eruit van het graszaad wat we vorig najaar en nu in het voorjaar hebben gezaaid. Het weekend echter, was het prachtig weer! Wij hebben toen vooral geverfd. Het huis schiet nu ook al aardig op. We verven het 2 keer helemaal zwart en moeten dan het wit nog bijwerken. We hebben het verven wel afgewisseld met het genieten van de zon en 's avonds lekker buiten gebarbequed. Zaterdag had Sanne nog een verjaardagsfeestje van een klasgenootje en zondag hadden we de drie Belgische kinderen op bezoek. Zeppos bleef toen slapen bij Luke.
De meiden doen waterballonnengevecht in het mooie weer

1 mei is iedereen vrij in Noorwegen. 30 april, op koninginnedag, hebben we gewoon gewerkt! De kinderen waren toen wel vrij en hebben die dag nog even lekker kunnen genieten van het mooie weer! 1 mei hebben we de hele dag geverfd. Maar ook van het heerlijke weer genoten! De hele dag warm en buiten geweest. Om half 9 's avonds verdween de zon bij ons huis.