Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 21 augustus 2011

Feestje en rommelmarkt

Afgelopen woensdag is de school weer begonnen. Woensdagochtend stonden Sanne en Luke weer om 10 over 8 op de bus te wachten. Maar de eerste dagen gingen goed. De dag woensdag begon met een korte herdenking voor wat er 22 juli in Oslo is gebeurd.


Donderdag was Natasja jarig, maar die vierde het zaterdag. Donderdag hebben we samen met haar en de kids pannekoeken gegeten. De nieuwe Belgische familie in Vegårshei (Joris en Jozefien) bleven ook onverwachts eten. Dus was het toch een beetje feest voor Natasja. Het grootste kado kreeg ze overdag al, toen ze waren begonnen met de bouw van hun huis.

Afgelopen zaterdag hebben de kinderen tijdens de Vegårsheidagen op de rommelmarkt gestaan. Hier hebben ze een hoop oude (baby) speelgoed verkocht. Dit had voor ons als doel om oude "rotzooi" om te ruimen, en voor de kids om een extra zakcentje te verdienen. Beide doelen zijn behaald, wij zijn 80% van de rotzooi kwijt, en de kids hebben een extra zakcentje vediend. (ze zijn druk aan het sparen voor een XBOX).

Tijdens de Vegårsheidagen waren er tal van activiteiten, en Luke had al snel uitgevonden dat er motor kon worden gereden ! Dit moest natuurlijk gebeuren, een klein motorje met automatisch versnelling, Luke vond het helemaal geweldig. Uiteindelijk is hij 3x geweest, en wil nu niets liever dan een motor...maar daar wachten we nog maar even mee.


Zaterdagavond was er een feestje bij Den en Tas. Natas vierde haar verjaardag. Het was een leuk feestje en erg Nederlandstalig dit keer. Maar ook wel eens leuk en prettig om gewoon de hele avond Nederlands te kunnen praten op een feestje :-) We zullen het grote huis van Den en Tas nog gaan missen. Er sliepen namelijk 9 kinderen toen het verjaardagsfeestje aan de gang was.


Zondag was een binnendagje met slecht weer. De hele dag een beetje gerommeld in huis en de restanten speelgoed van de rommelmarkt op de dag ervoor uitgezocht.

Wat het huis betreft is er dus ook begonnen met het huis van Den en Tas waar hard aan wordt gewerkt om het gelijk te krijgen met de vorderingen aan ons huis. Verder is er geboord naar water en een waterput gevonden op 70 meter diepte.

Komende week :
  • Gaan de kids 5 dagen naar school!
  • Is er dinsdagavond handbal voor Sanne
  • Heeft Sanne een verjaardagsfeestje woensdag
  • Gaat John woensdagavond sporten