Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 27 maart 2011

Feest !

Afgelopen week was het feest ! Niet alleen Sanne is 9 jaar geworden, maar ook opa en oma waren op bezoek. Sanne had der verjaardagfeest eigenlijk al een paar weken geleden gehad, maar op zaterdag 19 maart was ze echt jarig. En dubbel feest, wat opa en oma waren er ook bij. En zoals wel bekend komen opa en oma niet met lege haden. Cadeau's voor de kids maar ook voor ons !

YES, opa en oma zijn er weer !
Op Sannes feestje kwamen ook Dennis, Natas, Amber, Anouk en Joffe en de kinderen. Sanne had haar kinderfeestje een paar weken geleden al gehad, maar nu kreeg ze weer leuke kadootjes erbij.

Sanne met haar breiwerkje 

De afgelopen twee week komt de temperatuur niet meer onder het vriespunt (overdag), met als resultaat dat de sneeuw smelt en overal stroompjes water over de weg lopen. Hier en daar zijn dat echt enorme stroomjes geworden zodat hele stukken weg simpelweg wegspoelen. Het water verzamelt zich op het laagste punt, zodat hier en daar hele stukken weg onder water staat. De ervaring leert dat deze periode zo'n week of 4 duurt, dus we zijn er nog wel even zoet mee.

Opa en Oma rijden achter ons aan door de plas
Wat ook mooi is om te ervaren dat het in deze periode winter en voorjaar door elkaar is: bomen lopen al uit, voorjaarsinsecten en -vogels komen tevoorschijn, terwijl overal nog de sneeuw zichtbaar is. Zaterdag hebben we voor de laatste keer dit seizoen op de skies gestaan; Nu is het over en de skies zijn alweer opgeruimd in de kelder.

John is ondertussen weer aan het hout zagen begonnen. Voordat de natuur weer echt op gang komt, moeten de bomen eigenlijk al omgezaagd zijn. Afgelopen zondag is de eerste geveld. Helaas hield hierna de motorzaag er mee en was niet meer aan de praat te krijgen. Deze moet dus eerst weer even naar de garage om nagekeken te worden.

Op ons werk gaat het zijn gangetje: lekker druk, maar erg leuk. John is onder meer druk met het installeren van een nieuwe telefooncentrale terwijl Chantal de bevolking in het centrum enthousiast probeert te krijgen om op een centrumplan van de gemeente te reageren. Daarvoor heeft ze een artikeltje in de lokale krant laten zetten en stond daarmee afgelopen donderdag in de krant. En vrijdag wat het de maandelijkse loterij bij de gemeente, waarbij Chantal 2 van de 3 prijsjes won: chocolade en een fles wijn :-)

Oma en Luke spelen een spelletje
We vonden het erg gezellig dat opa en oma er waren afgelopen week. Iedere dag hebben we samen gegeten en zijn ze na schooltijd en woensdag erg in de weer geweest met de kinderen. De kinderen (en wij natuurlijk ook) vonden het erg jammer dat ze weer weg gingen, maar kijken ook weer erg uit naar een weekje naar Nederland in juli, wat wij afgelopen week geboekt hebben.

Komende week...

  • maandag is er sporten voor Sanne en voor Chan aerobics
  • dinsdag heeft Sanne kunstuurtje na school en daarna met zijn allen familiesporten
  • woensdag gaat Chantal naar ouderavond van Sanne haar klas
  • zaterdag zijn we bij Noorse kennisen uitgenodigd