Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 8 augustus 2011

Het huis begint te groeien!

We zijn alweer in august aanbeland, en als je goed kijkt zie je de kleuren van de bomen al veranderen...Van licht groen naar donkergroen en hier en daar lijkt het al wat geel te worden. Komt de herfst er al aan? De dagen zijn wel al merkbaar korter aan het worden. S' morgens blijft het alweer wat langer donker, pas om 5 uur komt de zon op...en 's avonds is het niet meer licht tot 00:00 uur! Al met al zijn het nog lange dagen, maar het feit dat we langzaam richting de herfst gaan, merken we zeker wel.

 
   
Dinsdag zijn we even op bezoek geweest bij nieuwe inwoners van Vegårshei: een Belgisch gezin dat met drie kinderen hier is komen wonen voor een periode van in ieder geval 1 jaar. De kinderen zijn van de leeftijd van onze kinderen en 2 van de kinderen komen bij Amber en Anouk in de klas! Woensdag komen ze bij ons barbequen.
    
Sanne had afgelopen woensdagavond een feestje van die jongens uit haar klas. Zij vierden het gezamenlijk op een leuke plek buiten, waar werd gezwommen en gespeeld. Het was duidelijk dat Sanne haar klasgenootjes mist en best weer een beetje toe is aan school. Nog 2 weken te gaan, dan beginnen ze weer.
       
Luke is afgelopen weekend uit logeren geweest. Een klasgenoot die op de camping in Grimstad staat, had Luke uitgenodigd om in het weekend te komen slapen. Hoewel Luke het reuze spannend vond is hij toch gegaan en heeft hij het uitstekend naar zijn zin gehad. Er was een grote speeltuin en een zwembad en de camping lag vlak aan de zee. Hij heeft zich prima vermaakt en wilde eigenlijk langer blijven.


Zondagmiddag hebben we Luke weer opgehaald om vervolgens door te gaan naar Arendal. Daar zijn we met de kids naar de bioscoop geweest ! CARS 2. De bioscoop was door de vakantieperiode uitverkocht.


En dan natuurlijk een steeds terugkomend onderwerp: ons huis. Afgelopen week is er weer veel gebeurd. De ringmuren zijn neergezet en beton is gegoten. In  eerste instantie voor het huis maar nu zijn ze ook met de garage begonnen. Het was belangrijk dat we de betonnen vloer nat hielden, wat afgelopen vrijdag geen probleem was! Het viel toen namelijk met bakken uit de lucht. Zaterdag was het weer volledig omgeslagen tot een zonnige droge dag, waarop we twee keer terug zijn gegaan om de betonplaat nat te maken. Aangezien we nog geen water hadden, hebben we 25 literkannen gebruikt en gieters om water uit het meer te scheppen. Die zelfde zaterdag hebben we ook de grijze, betonnen ringmuur wit geverfd.


Verder zijn we afgelopen weekend en vandaag nog teruggeweest om tussendoor wat klusjes te doen. Zo moeten we bijna dagelijks in de gaten houden of er afval opgeruimd moet worden en zijn we met zijn allen bezig om dode en omgeknakte bomen en takken op onze kavels te verwijderen., En dat is een hele klus! Overal liggen ze, vooral langs de weg. De takken gaan in de pickup van Dennis en Natasja en rijden we vervolgens naar een plek toe iets verderop. We denken dat we de stapel bomen en takken binnenkort verbranden. Morgen, dinsdag, begint de huizenbouwer met het opzetten van de muren! Dan wordt de buitenkant dus zichtbaar! Dat wordt weer een spannend weekje.


De komende week:
- de kinderen zijn deze week 2 keer bij Chan, 1 keer bij John en 2 keer bij Natasja
- Woensdag komt de nieuwe belgische familie en Den en Tas barbequen
- Vrijdag gaan we een weekendje naar Gautefall! in het bekende vakantiehuisje van Dennis zijn werkgeven, waar we al vaker zijn geweest. Even eruit dus met de kids!