Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 18 oktober 2010

Koud !

Afgelopen week is het koud geweest ! Temperaturen in de nacht tot -5 waren geen uitzondering. Dat betekent weer stoken ! Onze nieuwe houtkachel brandt dus de hele nacht door, en als we naar de wc gaan gooien we er nog een extra houtblokje op, en dat zorgt er weer voor dat wanneer je s'morgens uit je bed komt, het aangenaam warm in de woonkamer is. De buurman rijdt alweer rond op zijn spijkerbanden, maar hier willen wij toch nog even mee wachten. Je rijdt zonder sneeuw namelijk snel je spijkers uit je banden !
En in NL reden we natuurlijk ook vaak genoeg in de sneeuw met onze zomerbanden.

koud !
Afgelopen dinsdag zijn we naar een "familie" sportavond geweest. En dat was erg leuk. De kids spelen ergens in de zaal, en de volwassenen gaan een uurtje actief sporten. Voetbal en hockey stonden dinsdag op het programma. Met als resultaat een hoop spierpijn bij papa en mama, en kids die het ook prima naar hun zin hebben gehad.


Vrijdagavond zijn we bij onze buurman langs geweest. De elandenjacht was in volle gang en zijn vriezer lag al vol met elandenvlees...of wij ook wat wilden hebben...Tja....natuurlijk. En onder het genot van een biertje, het uitzoeken van kilo's elandenvlees...(er lag meer dan 200 kilo) kreeg we ook gelijk een uitnodiging om mee op jacht te gaan.

De jacht...wij, als Nederlanders, krijgen daar toch vaak een ongemakkelijk gevoel bij...maar ondertussen staan we wel onze kipfilet op te bakken, en doen we dus alsof er niets aan de hand is...En we wonen nu eenmaal in een dorp waar de jacht volkssport nummer 1 is, het resultaat was dan ook dat John zondag mee op jacht is gegaan. De jacht gaat hier om ontspanning en spanning, grillen van worstjes, en een beetje genieten van de zon. 's Morgens was het erg koud !!! -4 toen John de deur uit ging. Drie laagjes kleding over elkaar en nog was het koud. Daar zaten we, op een plek in het bos....wachten tot de jachthond de eland in onze richting dreef. En dat gebeurde pas rond een uur of twee in de middag. Ja, daar kwam wat door het struikgewas.....en het was een vrouwtje....op 10 meter afstand !!! Geweer in de aanslag....maar gelukkig voor de eland, vrouwelijke elanden worden dit jaar gespaard. Dus binnen enkele seconde verdween de eland weer in het dichte bos. Om op ongeveer 2 minuten afstand gevolgd te worden door de jachthond...tja...voor hem is een eland en eland....of het nu mannetjes zijn of vrouwjes.

op jacht
Afgelopen vrijdag hebben we ook bezoek gehad van de huidige grondeigenaar van de grond waar ons toekomstige huis moet komen. We gaan komende woensdag samen met hem op locatie kijken en ons stukje grond aanwijzen. Dit zal ongeveer 4000 vierkante meter zijn. Hierna zal dit op een kaart worden ingetekend en kan er een aanvraag worden ingediend bij de kommune. Kortom, het proces loopt.

Luke en Sanne zijn klaar voor de film
Afgelopen zaterdag zijn we met de kinderen naar de bioscoop geweest in Grimstad. Naar "Despicable Me". Dit is een 3D film, dus zaten we met zijn allen met brilletjes op is de biosscoop. Geweldig vonden ze het...Hier benenden kan je een stukje van de film zien :
Planning komende week :
  • maandagavond gaan de kids sporten
  • dinsdagavond familie sporten
  • woendag gaan de kids naar school
  • woensdag gaan we onze bouwlocatie bepalen
  • vrijdag gaan Chantal en Natasja naar de sauna in Arendal en zijn de kinderen overdag vrij
  • zondag werken we weer eens bij de Elandensoep !