Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 3 oktober 2010

Regenweekend en huizenpraat

De afgelopen week was het een druk werkweekje. John moest een aantal keer heel vroeg op zijn werk zijn om bepaalde netwerkupdates te draaien en Chantal had woensdag een cursus waardoor ze deze week 5 dagen werkte in plaats van 4.

Vrijdag hield Chantal een presentatie en leidde een discussie met ongeveer 15 personen binnen de gemeente over het nieuwe bestemmingsplan voor het centrum. 


De komende week wordt het even iets rustiger, want de kinderen hebben herfstvakantie, waardoor Chantal, John en Natasja om de beurt 4 kinderen thuis hebben. John is daardoor 1 dag thuis de komende week en Chantal 2 dagen.

Zaterdag zijn we naar Arendal geweest om verder te praten met de huizenbouwer. We hebben daardoor nog meer detailinformatie gekregen over het huis, het proces en de kosten. In de loop van de week krijgen we nog uitsluitsel over een aantal zaken en dan gaan we echt de knoop doorhakken over het wel of niet laten bouwen van dit huis op deze locatie. Als we er volgende week dus echt over uit zijn, gaan we beginnen met het hele proces. Dat start met het aanvragen van een ontheffing om uberhaupt op deze locatie een woning te laten bouwen’. Als dan alles verloopt zoals we hopen, kan er na de sneeuw, rond de pasen, een begin worden gemaakt met de bouw van het huis. Het huis zou dan volgend jaar zomer klaar kunnen zijn.

Dit is een schets van het huis wat we op het oog hebben: alles op 1 etage en bijna 120 vierkante meter woonoppervlak. Daarnaast zal er nog een garage en een schuurtje komen.

Meer informatie over de woning is hier te vinden. Wel in het Noors :-) Maar de plattegronden zijn in ieder geval te bekijken.

Het weekend was het erg slecht weer. Niet heel koud, maar veel regen. Af en toe vinden de kinderen het heerlijk om even in de riviertjes en waterstroompjes langs de weg en in het bos te spelen met kaplaarzen en regenkleding aan, maar over het algemeen is het toch lekker binnen zitten met dit weer. Zaterdag na de huizenbouwer zijn we met de kinderen nog even wafels gaan eten in Arendal en wat winkels bezocht. Zondag was het vooral thuis rommelen, spelletjes spelen en film kijken met de kinderen.

De komende week is het herfstvakantie. Dan zitten de kinderen met Amber en Anouk samen: Drie dagen bij ons en de andere twee dagen bij Dennis en Natasja thuis. Hopelijk wordt het weer wat beter zodat we een aantal keer lekker naar buiten kunnen. En Luke krijgt volop bezoek: Hij krijgt maandagavond zijn vriendje te logeren (Ole-Johan) die dinsdag ook blijft spelen en donderdag komt Borras spelen.

Verder hebben we weinig gepland van de week. Dinsdag is er nog aerobics in het buurthuis, maar de sportactiviteiten voor de kinderen liggen even stil in de vakantie.

Veel bewoners in Vegårshei zijn de komende week ook met hele andere dingen bezig dan met de herfstvakantie alleen, namelijk met de elandenjacht. De jachtperiode begint 5 oktober en duurt een dikke maand. Er zijn veel jagers binnen de gemeente die al lang uitkijken naar deze periode en er zelfs volop vrij voor nemen van werk. Wij zijn door de buren gevraagd om ook een paar keer mee te gaan. Niet om zelf te schieten natuurlijk, maar om mee te lopen in het bos, op zoek naar elanden.