Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 24 oktober 2010

Sneeuw!

Donderdagochtend begonnen hier en daar de eerste sneeuwvlokjes te vallen. Dat kan nooit wat worden, dachten we, maar wel leuk die eerste sneeuw. Maar ’s middags rond half drie, ging het helemaal los! John en ik reden in twee auto’s vanaf ons werk, met 40 km per uur op onze zomerbanden naar huis. Goed te doen, maar in een slakkegang door de dikke laag sneeuw op de weg. Thuis gekomen kwamen ook de kinderen uit een vertraagde schoolbus en gingen helemaal uit hun dak! Sneeuw! Dat hadden ze nog niet verwacht!

En toen was alles weer opeens wit !
Natuurlijk moesten gelijk de sleetjes uit de garage en ook Joop vond het helemaal geweldig in de sneeuw. Af en toe moesten we hem dwingen om even te ontdooien binnen, als er weer sneeuwballetjes in zijn vacht vastzaten en hij rilde in de sneeuw.
    


En het sneeuwde door, tot in de avond. Toen lag er volgens de liniaal 25 cm! De volgende dag hadden de kinderen geluk! Ze waren deze week namelijk op vrijdag vrij in plaats van woensdag en konden dus de hele dag in de sneeuw, bij een heldere blauwe lucht spelen.

Zodra de zon teveoorschijn kwam smolt de sneeuw wel massaal van de bomen af, maar het bleef koud genoeg om nu 2 dagen later, nog aardig wat sneeuw over te hebben. Dat hadden we niet verwacht.

Luke heeft het naar zijn zin !
Zaterdag was een bijzondere dag in ons huizenproces: toen gingen we in de sneeuw met de grondeigenaar waar we ons stuk grond willen gaan kopen, onze kavels bepalen. Met kaplaarzen aan banjerden door de sneeuw, de bomen en de struiken, op zoek naar dat stukje grond waar ongeveer ons huis zou moeten komen. En dat is best lastig, om te visualiseren waar het huis en de garage zouden moeten komen. Als je daar op de heuvel staat en alleen maar steen en bomen ziet. Maar het is gelukt. Grofweg 3000 tot 4000 vierkante meter grond hebben we nu voor ieder gezin afgebakend, wat ik komende week samen met mijn collega nog eens precies digitaal ga intekenen op de kaart. De gedachte is eigenlijk wel heel bijzonder: we bepalen gewoon zelf wat ons stuk grond wordt en tekenen het zelf in! Daarna hopen dat het door de gemeente en provincie wordt goedgekeurd: dat weten we naar verwachting eind dit jaar ergens.

’s middags gingen we rtichting Risør….op zoek naar zo’n zelfde type huis als dat we willen laten bouwen. Een praktijkvoorbeeld dus! En we hebben het gevonden! Eigenlijk was het precies zoals ik verwacht had! Leuk dus! Helaas konden we niet binnen kijken omdat er andere mensen woonden dan die het oorspronkelijk hadden laten bouwen, maar toch leuk om een eerste indruk te krijgen van het huis als die gebouwd is.

Afspraken maken met de grondeigenaar
Zondag heb ik gewerkt bij de elandensoep en was John thuis met drie kinderen: Sanne had namelijk een klasgenootje op Kil uitgenodigd die kwam spelen.

De komende week hebben we de gebruikelijke dingen op het programma: wat sportactiviteiten, school en werk. Woensdag ga ik misschien met de kinderen naar Arendal.