Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 10 oktober 2010

Herfstvakantie en waterval

Herfstvakantie
Afgelopen week was het herfstvakantie….althans, voor de kinderen! Voor ons betekende dat, dat Chantal 2 dagen met 4 kinderen (onze kids en Amber en Anouk) zat, John 1 dag en Natasja de overige 2 dagen. Goed geregeld dus, maar wel een drukke week! De kinderen hebben zich goed vermaakt. Luke heeft nog een dag bij Borras gespeeld en Ole-Johan is een dag en nacht bij ons geweest. Dus Luke zat niet de hele week alleen maar met drie meiden opgescheept.


lekker grillen !
 Vrijdag is Natasja met de kinderen naar de kapper geweest: naast Natasja zijn toen ook Luke en Sanne geknipt. Het toch wel weer korte haar van Sanne staat erg goed en Luke kan er weer een week of 8 tegenaan.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN WEEK


We zijn op tv geweest!
En maandag werd Chantal gebeld door een collega. Of er een verslaggever van NRK (de landelijke en locale tv-zender) even een stukje mocht filmen en wat vragen mocht stellen aan mij. Dit alles stond in het kader van een project ’den Levende Bygda’ wat drie jaar heeft geduurd bij de gemeente en nu wordt afgesloten. De hoofddoelstelling van het project is om meer inwoners te krijgen in Vegårshei en wij, als emigranten, waren daar natuurlijk een onderdeel en resultaat van. Dus daar zat Chantal dan, met 4 kinderen die dag, die compleet hysterisch reageerden toen ze een camera zagen. Helemaal in een deuk lagen ze.
Maar het resultaat was 1 minuut uitzending in het volgende filmpje en erg grappig.

zie "ons" vanaf 1:20 !


Mannenavondje op Kil
Vrijdag heeft Dennis een mannenavondje georganiseerd op Kil. Naast John en Joffe, waren ook de 2 andere buurmannen uitgenodigd en de broer en zoon van 1 van de buurmannen (Karsten). Dat was dus veel drank en erg laat naar bed. Ze hadden het dikk naar hun zin en lagen rond half drie op bed. De vrouwen hadden niet zo’n zin om doelloos toe te kijken, dus die werden bij Martine uitgenodigd voor een avondje wijn drinken en gezellig kletsen. Naast Chan en Natas, bleven ook de kinderen daar logeren, die met zijn zessen op de bovenverdipeing sliepen. 1 groot feest werd dat! Ook de meiden lagen pas om half 3 op bed, maar hadden wat meer pech dan de mannen, want de kinderen waren om 6 uur wakker. Maar dat maakte niet zoveel uit voor een keer, want het was erg gezellig. Zaterdagavond zijn we maar wat meer op tijd naar bed gegaan om bij te slapen.

We gaan voor het nieuwbouwhuis!
En we hebben de knoop doorgehakt. We willen het huis laten bouwen waar we al enige tijd mee bezig zijn. De laatste financiele punten werden deze week op de i gezet en we willen ervoor gaan. En met ’we’ bedoelen we ook Dennis en Natasja, die dus een paar honderd meter verderop komen te wonen en hetzelfde huis willen laten bouwen. De eerste stap is nu dat de grondeigenaar (die we vrijdag spreken) bij de gemeente moet gaan aanvragen of op dat stuk grond gebouwd mag worden. Dus we hopen dat dat goedgekeurd wordt, dan kunnen we alles in werk zetten.


Uitzicht straks uit ons nieuwe huis (met wat bomen op de voorgrond weg)

Rjukanfossen, ofwel: waterval in Åmli
De vorige keer dat we bij deze enorme waterval waren, waren we met Hans en Paula. Nu had het de afgelopen week heel veel meer geregend dan toen en wilden we er weer eens een kijkje nemen. Het was een mooie dag zondag, dus we gingen op pad. De weg er naartoe was erg nat: sommige delen van het pad waren zelf een riviertje geworden en stenen en keien die nat waren zorgden ervoor dat het erg glad was. Maar al met al was het weer een mooie wandeling (een uur ongeveer) en was de waterval enorm en super krachtig.

John voor de Rjukanfossen, een enorme waterval in Åmli


Op de terugweg hebben we gegrild bij een andere waterval. Joop was natuurlijk mee en lekker op dreef. Hij had 2 muis/marmotachtige wezentjes gevangen en gedood, tot verdriet van Sanne die het zo oneerlijk vond en erg boos was op Joop.

De komende week….
- maandag gaan de kinderen weer sporten en begint de school weer gewoon
- vrijdag gaan we praten met de grondeigenaar van de plek waar onze woning moet komen
- Chantal heeft woensdag en donderdag cursus in Pan Garden in Åmli: projectleiderscursus. De gratis overnachting maar even overgeslagen, want de locatie ligt nog geen 20 minuten rijden hier vandaan.
- Het weekend gaan we misschien naar een ’reeds gebouwd huis’ kijken wat hetzelfde huis is wat wij willen kopen. Het staat in Risør