Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 31 oktober 2010

Ikea en Halloween

Even denken afgelopen week.....die weken vliegen zo snel voorbij! Dat we af en toe op zondag even hard moeten nadenken wat we deze afgelopen week ook alweer gedaan hebben.

Maandag was er weer sport voor Sanne en dinsdag voor ons. Met 15 andere 'buurtbewoners' gingen we basketballen en voetballen. En de kinderen deden hetzelfde in de andere helft van de sportzaal. Dat uurtje sporten is echt heel leuk! Vooral gezellig een beetje fanatiek sporten met een groepje mensen. En donderdag is Chantal naar aerobics geweest.

Woensdag ging Chantal met de kids naar Arendal: kleding kopen voor voornamelijk de kinderen. Om er een gezellig uitje van te maken, aten we ergens wafels en gebak en mochten de kinderen een speelgoedding uitzoeken. Dus ze hadden er helemaal zin in!. En het was een echte Arendaldag, want het regende heel har die dag, wat ervoor zorgde dat de laatste restjes sneeuw van de vorige week gevallen 25 centimter, weer wegspoelden.
De temperatuur was ook weer aanzienlijk gestegen afgelopen week: ’s nachts meestal net boven 0 en overdag rond de 10 graden. ’s ochtends kan het door nachtvorst wel eens een beetje glad zijn, dus John is maar begonnen om de spijkerbanden weer onder de auto’s te zetten.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN WEEK

Tandarts
Dinsdag gingen John en ik naar de tandarts, voor onze jaarlijkse controle: Alletwee foto’s laten maken (wat eigenlijk standaard is), een schoonmaakbeurt en een gaatje gevuld: We waren samen ongeveer 350 euro kwijt. Tjing, dat hakt er wel weer in. Maar als we het zo weer een jaartje zouden kunnen volhouden zonder tandartsverzekeringen te hoeven betalen, hoor je mij niet klagen. De kinderen zijn trouwens al geweest een paar maanden geleden: die zijn gratis, tot 18 jaar.

Huisperikelen
Het huiscontract is binnen! Het ligt klaar op de tafel om ondertekend te worden….maar we hebben nog heel veel vragen en onduidelijkheden voordat we deze durven ondertekenen. Dus laten we er nog maar even nauwkeurig naar kijken door ’een paar noorse bekenden, met iets meer kennis en ervaring op dit onderwerp dan ons’. Ook is Chantal afgelopen week bezig geweest met het intekenen van de kavels op kaart. Maandag wordt dit als voorstel voorgelegd aan de grondeigenaar en daarna zal hij toestemming gaan vragen aan de gemeente.

Ikea
Zaterdag gingen we naar Lillesand, wat richting Kristiansand ligt. Daar is vorige week de nieuwe Ikea geopend! Tot voor kort was de dichtsbijzijnde Ikea 3 uur en een kwartier rijden bij ons vandaan (Oslo), maar nu is die dichtbij! Nu hoeven we nog maar 5 kwartier te rijden om de bekende blauw met gele Ikeawereld in te mogen stappen, waarbij we haast geen verschillen kunnen vinden met de vertrouwde Ikea uit Barendrecht en Delft… dezelfde winkelindeling, dezelfde producten en dezelfde zweedse gehaktballetjes en dezelfde vreselijke drukte op een regenachtige zaterdagmiddag. Alleen de ’rendierkarbonades’ en de ’brunsaus over de aardappels heen’ zijn wel erg Noors.
We hebben ons een beetje georienteerd op meubels voor ons nieuwe huis straks en zijn nog naar een ander winkelcentrum in de buurt geweest. Een dagje naar de winkels was het dus op deze regenachtige zaterdag.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN WEEK

Halloween
Zondag was het Halloween. Grote onzin natuurlijk, maar de kinderen vinden het erg leuk om een dag verkleed erbij te lopen en wat deuren langs te gaan in de omgeving om snoep in te zamelen. Dus dat deden we. Naast de directe buren zijn we ook nog een paar andere huizen in de omgeving langs gegaan met de kinderen. Dus voorlopig hebben we de snoepzak weer vol.
Komende week
Maandag en dinsdag zijn weer de bekende sportavonden, waarbij John dinsdag tot aan het sporten op het werk blijft, omdat er ook nog een ouderavond op school is tussendoor.

Verder nog weinig gepland. Zondag krijgen we (samen met Dennis en Natasja) bezoek van andere Nederlander en zijn Noorse (maar nederlands sprekende) vrouw, waar we enige tijd geleden ook op bezoek zijn geweest. Even gezellie samen eten en Nederlands kletsen wordt dat dus.

Over 2,5 week gaan we een paar dagen richting Nederland! Daar hebben we erg veel zin in.