Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 29 maart 2009

Speurtocht naar en met de trol

op zoek naar de trol....
klik hier voor meer foto's

Voor zaterdagavond had John een goed idee....een speurtocht verzinnen voor de kinderen! In het donker! Vanaf woensdag gingen Natasja en Chantal dus aan het brainstormen....We hadden een verhaal verzonnen rondom een trol.....een lieve noorse trol!

Het begon met een brief aan de 4 kinderen....die rond 7 uur zaterdagavond werd bezorgd voor de voordeur van Dennis en Natasja. Helemaal zenuwachtig en opgewonden openden ze de envelop en werd de brief voorgelezen....."De trol moest bij een wit huisje zijn waar de opa's en oma's ook wel eens logeren, maar was de weg kwijt! Hij zat nu bij een grijs huis, had daar vuur gemaakt en de kinderen moesten naar hem toe komen! Onderweg moesten de kinderen dan wel 6 opdrachten uitvoeren en geschminkt naar hem toe komen! Daarna zouden ze een trollenprijs krijgen".

Dennis en John gingen er op uit om alle opdrachten op te hangen onderweg terwijl Natasja en Chantal de kinderen schminkten. Toen de pappa's weer terug waren van "het helpen van de buurman", gingen we erop uit. Sanne, Luke, Amber en Anouk vonden het reuze spannend.....op zoek naar een trol in het donker! De kinderen moesten hout neerleggen bij het witte huis voor de trol, zodat hij vanavond een vuurtje kon maken....ze moesten onderweg kaarsen aansteken om de weg te kunnen zien.....ze moesten water scheppen uit het meer en eten zoeken voor de trol. Onderweg zagen ze opeens een vuur! Midden in het bos! Dat was een spannend moment....want daar zat de trol!

Het was een beetje een afknapper toen het bleek dat er een speelgoedtrol bij het vuut zat :-) Maar om te voorkomen dat de kinderen naar bed zouden gaan met de gedachte dat er in het bos ergens een trol ronddwaalt, hebben we maar voor dit scenario gekozen.

Aan het einde moesten de kinderen hun trollenprijs (snoepjes in een speelgoeddingetje) zoeken in de sneeuw. Ze vonden het erg leuk en willen eigenlijk heel snel weer een speurtocht doen! Volgende keer verzinnen we weer iets anders. Het was in ieder geval een groot succes!

Verder heeft John met de kinderen een uilen nestkast en een koolmees nestkast gemaakt. Van de week maar eens ophangen en afwachten of er iets in komt! Het aantal vogels in de tuin is in ieder geval drastisch toegenomen.

En toen zaten we zaterdagavond....na de speurtocht te borrelen bij Dennis en Natasja, kwamen Aina en Kurt met een tas vol drank aankloppen om half 10. Dat was erg gezellig. Aina is om half 1 afgehaakt, maar Kurt moesten we toch echt bijna de deur uitzetten rond 2 uur (eigenlijk 3 uur met de klok vooruit gezet).

Voor de pasen gaan we met mooi weer een dagje skieen met de buren in het skigebied. En tijdens de pasen gaan Chantal en Natasja werken bij het elandensoep restuarant Kilsloftet.