Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 5 april 2009

Bijna pasen en Dennis jarig

Sanne maakt paasdingen op school
Klik hier voor meer foto's

Het was de laatste schoolweek voor Sanne, voor de pasen. De hele week kwam ze thuis met leuke zelfgemaakte knutselwerkjes en tekeningen met paashazen, paaseieren en kuikens erop. We hebben ook een paasboom thuis neergezet en wat kuikens gekocht om het huis een beetje een paassfeer te geven.
Luke had ook een schilderijtje met een kip erop gemaakt op de barnehage.
Vrijdag werd Dennis 37 jaar. Volgende week viert hij het pas echt. Dan komen de buren en Joffe en Martine. Maar vrijdag hebben we het natuurlijk wel al een beetje gevierd! Tas had een chocoladetaart gemaakt met 37 kaarsjes erop. En natuurlijk kadootjes....een Noors boek, kleding en een thermosfles voor het vele koffie drinken tijdens het werken, het wandelen en "gå på tur".

Zaterdag een beetje rond gehangen op Kil....de grote schuur van de buren is een beetje een buurthuis geworden. De buurjongen heeft een tafeltennistafel in de schuur gemaakt en we hebben al heel wat partijtjes gespeeld met de buren! En de kinderen hebben ook van alles te doen in de schuur. Spelen, tafeltennissen, verstoppertje spelen en Luke speelt graag met het smeltwater wat de hele dag door over de weg naar beneden stroomt.
De buurman komt tussendoor in de schuur kijken en neemt een borrel mee...erg gezellig!

Het was de afgelopen dagen heerlijk weer! Lekker zonnetje en vaak was het niet nodig om een jas te dragen. Zondag werd het met een windje erbij wat frisser, maar nog steeds lekker weer. Zondag hebben Tas en Chantal gewerkt bij het elandensoeprestaurant Kilsloftet. Het restaurant was weer voor de eerste keer dit seizoen open en het was spannend hoeveel bezoekers er zouden komen. Samen met Marit, een Noorse student die er regelmatig werkt, hebben we vandaag ongeveer 50 mensen geholpen. Tafels gedekt...elandensoep met flatbrød en søsterkake geserveerd....opgeruimd.....7 kilo wortels schoongemaakt voor de in de nieuwe lading elandensoep....en een beetje schoon gemaakt. Met de pasen zullen we alletwee nog een paar keer werken. Na het werk, gingen we naar het huis van Dennis en Natasja.....Dennis en John zaten te borrelen...weer met de buurman!

Komende week werkt John maandag en dinsdag. Woensdag heeft hij vrij genomen. In Noorwegen ligt alles stil op donderdag en vrijdag voor de pasen. Dan is ook alles gesloten. Alleen zaterdag zijn de winkels open met pasen. Zondag of maandag gaan de kinderen paaseieren zoeken.

Op John zijn werk is overigens de zomertijd ingegaan, dat houdt in dat hij vanaf nu maar tot 3 uur hoeft te werken!