Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 9 maart 2009

Ouders en Charl op bezoek!

Klik hier voor alle foto's van afgelopen week

De ouders en broer van Chantal waren afgelopen week op bezoek! Annie, Arno en Charl kwamen op een vrijdag aan. Twee dagen later kwamen ook de ouders van Natasja. Dat waren dus weer veel Nederlanders in Kil afgelopen week!

Het was een leuke week. Chantal haalde haar ouders en broer op van het vliegveld in Kristiansand. Een kleine 2 uur rijden over de 41… een prachtige route van Vegårshei naar Kjevik (vliegveld Kristiansand). Een echte aanrader als alternatief voor de saaie E18! En vanuit ons huis ook een kortere route. Luke ging gezellig mee met ophalen.
De reis was goed verlopen en Arno, Annie en Charl verbleven in een vakantiewoning op 5 minuten loopafstand van ons huis. Ideaal vakantiehuisje zo met zijn drieen. Een uur nadat ze gearriveerd waren, reed de schoolbus voor, waar Sanne en Amber uitstapten na hun laatste schooldag voor de wintervakantie. Opa en oma konden Sanne dus van de schoolbus halen.

Annie, Arno en Charl hebben ondanks het vele dooien afgelopen week, volop kunnen genieten van de sneeuw. Er lag nog heel veel sneeuw en er is tussendoor veel bij gevallen. Overdag dooide het vaak weer. Uiteraard hebben wij ze met wat echte Noorse dingen laten kennis maken. Zo gingen we worstjes en spek bakken op het ijs voor ons huis. We maakten een vuurtje op het ijs en aten onder het genot van een zelf gemaakte jaktschnaps (soort jagermeister, maar dan lekkerder!). Dennis had met zijn wakboor een gat in het ijs geboord, waar de kinderen zich mee vermaakten. Later gingen ze volop sleeen en langlaufen over het ijs.

Begin van de week gingen we naar Arendal. Ik (chantal) moest helaas weer naar de tandarts voor een wortelkanaalbehandeling. Dus heb ik mijn ouders en Charl meegenomen om gelijk een dagje Arendal te doen. Beetje winkelen en naar de Mac Donalds met de kinderen. De wortelkanaalbehandeling is achter de rug, maar helaas nog niet met succes. Het ziet er naar uit dat ik voor de vierde keer naar de tandarts terug moet van de week….wordt vervolgd dus….

Wat later in de week heeft Chantal een dagje gewerkt en zijn de kinderen bijna twee dagen bij opa en oma geweest. Beetje spelen en de tweede dag naar Jumbo Lekeland….een soort indoor speelparadijs in Arendal. Samen met Anouk, Amber en hun opa en oma (Hans en Paula), zijn Sanne en Luke daar een dagje geweest met opa, oma en Charl. Dit dag zijn wij (John, Chantal, Dennis en Natasja) een dag gaan skieen……voor het eerst naar een ECHT skigebied, namelijk Gautefall, wat net een uur rijden is bij ons vandaan. Een skigebied met 7 skiliften en 14 skihellingen.

En daar gingen we…..we hadden al 1 keer geoefend bij ons voor ons huis en 1 keer op de kinderpiste in Vegårshei, dus dat moest goed komen! We hebben de meest eenvoudige skipiste genomen (die heette "lillebjørn", ofwel "kleine beer") en hebben daar veel geoefend. Het was super! We hebben erg genoten. We zijn ook een paar keer van een grotere piste af geweest. Die was ongeveer 1800 meter. Het was veel vallen en opstaan die dag (vooral voor Dennis en Chantal :-)) en veel spierpijn de dagen erna. Maar het was super!

Natuurlijk wilden de opa’s en oma’s graag de kinderen zien skieen. dat deden ze dus het laatste weekend bij ons in het dorp, op de kinderpiste. De opa' en oma's waren erg onder de indruk. Dat zelfde laatste weekend hebben we een gezellige borrelavond gehad met z'n allen bij ons thuis. De buren kwamen er om half 11 ' avonds nog aan om lekker mee te borrelen. Dat was een erg gezellige avond!

De laatste dag mocht iedereen nog even een ritje meerijden op de snowscooter van de buurman. Pa, ma en Charl zijn er alledrie op geweest. De laatste avond was vooral erg "lekker". We hadden namelijk tapas gemaakt en aten met z'n allen de lekkerste dingen!

En toen, helaas....moesten de ouder weer vertrekken. We vonden het erg leuk om ze hier te hebben en in de zomer zijn wij aan de beurt....dan gaan we naar Nederland.