Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 17 augustus 2008

terug van vakantie...over 2 maanden wonen we er!

We zijn op vakantie geweest: 3 weken in Vegarshei. We hebben echt vakantie gehad, met heerlijk weer! Maar we hebben ook heel veel geregeld! We hebben ons huurhuis geregeld; een bankrekening geopend; het arbeidscontract van John getekend; Sanne aangemeld op school; Luke aangemeld voor de barnehage (kinderopvang) en nog veel meer. En het meest geweldige van onze vakantie was, dat Dennis en Natasja (onze vrienden) geheel buiten verwachting hun woning hebben verkocht en daardoor toch gelijktijdig met ons naar Noorwegen verhuizen!





Twee van de drie weken van de vakantie zaten we in Kilhuset: 1 van de 2 woningen die te huur is. Uiteindelijk hebben we besloten dat Dennis en Natasja in dat huis gaan wonen en wij het huis met de naan "Knatten" krijgen. Een gezellige, oude, knusse woning met een geweldig uitzicht op het meer "de Vegar" (zie foto naast en bovenaan dit weblog). De keuze was snel gemaakt: Dennis kon met zijn 2 meter en 7 centimeter lengte niet in het kleinere huis aan het water rechtop staan: waardoor deze woning geen reele optie voor hun was. We zijn uiteindelijk allemaal erg tevreden met het resultaat: 2 geweldige woningen op zo'n 600 meter van elkaar gelegen! Super dus!


We hebben in de vakantie heerlijk van het warme weer genoten: veel gezwommen in het meer: aan een aantal van de ontelbare strandjes en geweldige plekjes aan de meren waar je kunt zwemmen. We hebben veel gewandeld en geklommen: de zogenaamde Jettegrytene bezocht in Nissedal, wat bestaat uit grote rotsinhammen waar je van grote hoogte in het water kunt springen en waar de kinderen in kleine stroompjes en watertjes kunnen zwemmen.











We hebben in de lokale krant gestaan, want het schijnt toch niet iedere dag te gebeuren dat 2 Nederlandse families naar Noorwegen verhuizen en dan nog wel gelijktijdig en bij elkaar in de buurt gaan wonen!. zie http://www.tvedestrandsposten.no/lokale_nyheter/article3700499.ece

Onze vrienden hebben naast het verkopen van hun huis ook nog een baan geregeld voor Dennis: hij begint in oktober in de houtfabriek. John heeft zijn contract als ICT-consulent bij de gemeente getekend en begint in november.

We hebben Hans en Nicole bezocht; Nederlanders die sinds enkele weken in Tvedestrand wonen. Ze hebben samen met drie kinderen en oma een geweldig huis gekocht. De link van hun weblog is op deze site te vinden.

We zijn enkele keren bij Joffe en Martine geweest die, als enige hollandse gezin wonende in Vegarshei, ons bij van alles helpen, erg gastvrij zijn en een gezellig stel zijn samen met hun twee kinderen. Ze wonen straks een kwartiertje bij ons vandaan, op een geweldig plekje in de gemeente.

We hebben met de directeur van de school in Vegarshei gesproken en Sanne en Amber (dochter van onze vrienden) ingeschreven. Sanne komt in de eerste klas met 19 andere kinderen en Amber in de tweede klas met 29 andere kinderen. Over het algemeen heeft iedere klas twee leerkrachten in de klas. In de gemeente waar 1800 inwoners zijn, is 1 school, met 270 leerlingen. De school staat erg goed aangeschreven en de leerlingen hebben afgelopen jaar boven het gemiddelde van de omgeving gepresteerd. In de winter gaan de kinderen bij sneeuw minstens 1 dag in de week skieen en langlaufen, op de piste en de langlaufroutes pal naast de school!

Kortom: we hebben er helemaal zin in! 10 oktober rijdt de verhuiswagen voor en gaan we naar Noorwegen! De ouders van Chantal en van Natasja gaan gelijk met ons mee voor geestelijke en fysieke ondersteuning. Noorwegen, here we come!