Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

woensdag 25 juni 2014

De zomervakantie is begonnen

OPA EN OMA OP BEZOEK
Opa en oma zijn op bezoek geweest. Was super gezellig en ze hadden erg mooi weer. Helaas wel veel irritante knotten (jaarlijks terugkerende mugjes aan het begin van de zomer) tijdens hun bezoek waardoor we vaak, vooral 's avonds, binnen moesten zitten. Overdag wel regelmatig weggeweest naar Arendal en Grimstad, maar ook naar Luke gekeken die moest voetballen, een dag aan het water gezeten terwijl de kinderen zwommen en naar een piano-optredentje van Luke gekeken. Verder hebben we samen de geweldige eerste wedstrijd gezien van Nederland in de WK waarbij ze wonnen van Spanje.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN WEKEN    

WK VOETBAL
Niet alle straten hier in Noorwegen zijn gekleurd en aangekleed. Sterker nog: Noorwegen doet niet mee met de WK, dus leeft het hier niet zo. Toch zijn er voldoende voetballiefhebbers die meeleven met Nederland en uiteraard wat Nederlanders die in de regio wonen waar we wat contact mee hebben. Hopen dat ze verder komen nu: op naar de 1/8 finale.

 
ZOMERWEER
De afgelopen weken was het overwegend mooi weer: 20 tot 25 graden. De afgelopen week is het iets afgekoeld maar nog weinig regen en tussendoor nog stralende dagen. Vandaag weer wat regen gevallen, maar het wisselt met het uur.
   
CARPORT
De carport die John heeft gebouwd achter het huis is af! De dakpannen zitten er nu ook op en het hout voor de winter ligt er inmiddels al in. In de winter komt de boot er nog bij en wat andere spullen. Dat betekent dat we weer iets meer ruimte in de garage hebben gekregen, waar nu onder meer weer de tafeltennis tafel speelkaar staat.


ZOMERAFSLUITINGEN EN KINDERFEESTJES
Juni staat altijd in het teken van 'zomerafsluitingen'. De scholen houden er in de loop van juni mee op en daarmee ook de sport- en andere aktiviteiten. Sanne had een afsluitingsfeestje met de klas, waarbij ook de ouders konden komen. Dat is grillen, zwemmen en een beetje kletsen met elkaar. Was erg gezellig en geslaagd dit jaar. Verder is ze met de klas naar een klimpark geweest. John en nog 1 andere ouder gingen mee met de klas. Was een super leuk park en spannende ervaring voor Sanne en John. Luke had enige weken geleden al afsluiting van de zomer met de klas, waarbij er een boottocht werd gemaakt naar een eiland voor Arendal.


Hij had ook een afsluiting van zijn muziekschool, waarbij de kinderen vrijwillig mochten spelen in een koffiehuis/cafeetje in Gjerstad. Luke speelde zijn favoriete pianonummer in het bijzijn van opa en oma en nog zo'n 70 personen. Zowel Sanne als Luke hadden de laatste weken meerdere verjaardagsfeestjes van klasgenoten. Chantal had met haar afdeling ook een afsluiting, waarbij er bij de afdelingschef thuis werd gegeten, gekletst en wat activiteiten werden georganiseerd.
 
VAKANTIE BEGONNEN
Na alle zomerafsluitingen is nu de schoolvakantie begonnen. Dennis, Natasja, John en Chantal passen om de beurt op de kinderen en hopen op goed weer de komende 8 weken, zodat de kids regelmatig naar buiten kunnen. Wij moeten gewoon werken tussendoor en af en toe dus een vrije dag om op 4 kids te passen. In juli gaan we 5 dagen naar Parijs en begin Augustus komen (andere) opa en oma op bezoek. Tussendoor gaan we misschien af en toe een nachtje met de tent weg, maar eerst maar even wachten totdat de knotten-periode afgelopen is. De eerste dag van de vakantie, afgelopen vrijdag, was er in de avonduren nog een activiteitenavond voor de kinderen en volwassenen georganiseerd. Was een succes met 43 deelnemers. Hardlopen, kogelstoten, zwemmen enz.
 
VERJAARDAG CHANTAL
Chantal is 26 juni jarig. Samen met Silvia (die de 25e jarig is) en Rowan, vierde ze haar verjaardag bij ons thuis afgelopen zaterdag. Door de knotten konden we helaas niet buiten zitten, maar was een super gezellig feestje met 22 personen.