Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 22 februari 2009

verjaardag Anouk en skieen

Stoeien in de sneeuw

Klik hier voor alle foto's van het weekend

Zaterdag was het zover..... nu de kinderen een beetje kunnen skieen, was het de beurt aan de volwassenen. We gingen daarom vandaag met Dennis en Natasja en de kinderen naar de skipiste in het dorp....om zelf een beetje skieen te leren. We kochten een dagkaart om gebruik te kunnen maken van de skilift en skipiste. Van het skieen zelf hebben we geen foto's, omdat we onze handen vrij moesten houden met al dat vallen. Het was erg leuk met veel vallen en opstaan. We denken dat heel Vegarshei het morgen heeft over die Hollanders die nog niet kunnen skieen. Dat is net zoiets als dat wanneer er in Nederland iemand moet leren fietsen. De piste is net zo gek groot, maar voor ons perfect om te leren. Volgende week gaan we nog wat oefenen in Gautefall...een echt skigebied ongeveer anderhalf uur rijden hier vandaan.

Anouk, 6 jaar!
Zondag was het verjaardagsfeestje van Anouk. Ze werd 6 jaar. Er kwamen een paar kinderen van de barnehage, Joffe en Martine met Linnea en Borras en de dochter en kleinzoon van de eigenaar van onze woning. Het was erg gezellig en de kinderen hadden het dik naar hun zin. Even wennen over en weer al dat Noors en Nederlands door elkaar, maar toen het ijs gebroken was ging het heel goed en was het super gezellig. We hebben pannekoeken gegeten, spelletjes gedaan en gewoon....gespeeld. Voor het feestje zijn we nog even naar buiten geweest....beetje sleeen, in de sneeuw spelen en met de buren kletsen. De buurman had een nieuwe traktor gekocht die we even moesten bewonderen.

Bij ons voor de deur staan inmiddels 2 auto's: de tweede auto is gearriveerd...ons nieuwe autootje, een Audi A2 uit 2003 met 55.000 op de teller. Nieuwe spijkerbandjes met velgen eronder laten zetten. De auto is super zuinig en nu is Chantal op de dagen dat John werkt wat flexibeler geworden! Das wel lekker.