Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 2 juni 2014

Op naar de zomer

De afgelopen weken hadden we prachtig weer. Hier en daar een bui tussendoor, maar verder ruim 20 graden. Daar hebben we na ons werk en in de weekenden van genoten.

Joop en Luke tijdens 1 van de weinige buien de afgelopen weken
  
17 mei was het de nationale feestdag hier. De ouders van de kinderen uit Sanne haar klas hadden dit jaar de verantwoordelijkheid om alles te regelen. Chantal heeft 50 kaneelbroodjes gebakken en de hele dag eten en drinken verkocht terwijl John bij 1 van de oud-noorse-spelletjes hielp. Aan het einde van de dag hebben John en Chan meegedaan aan een wedstrijdje 'vrouwen-dragen'. John moest Chantal dus dragen en dat viel niet mee :-) We wonnen niet maar was wel erg leuk om mee te doen.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN WEKEN

John heeft veel geklust. Iedere dag na werktijd een paar uurtjes. De carport staat er op het dak na nu bijna en wordt erg mooi! Hij heeft vooral veel aandacht besteed aan het maken van een solide, sterke constructie, zodat het dak straks bestand is tegen het enorme gewicht en de druk van sneeuw in de winter. Iets wat snel onderschat wordt.

John heeft ook met een terrein-hardloopwedstrijd meegedaan een paar weken geleden: dwars door de natuur de berg op rennen door ongerepte natuur, over rotsen en hier en daar door de modder. En dat 10 kilometer. Was een hele ervaring maar iets heel anders dan de gewone 10 kilometer op asfalt die hij aflegt de laatste tijd. 1 keer in de week loopt hij 13 kilometer: van het werk naar huis.


Luke heeft weer opgetreden met piano spelen en dit keer in de eigen gemeente. Leuk daarbij is dat het grootste deel van het publiek hem kent. Jammer dat de pianolessen binnenkort stilliggen tot na de zomervakantie, want wij kunnen hem niet zo veel leren.

Luke en de rest krijgen bloemen na het optreden
  
Luke is verder aan het voetballen en speelt regelmatig mee in wedstrijden. Sanne haar handbaltraining is gestopt tot na de zomer, maar ze is actief met andere dingen. Onder meer met zwemmen. Want het water in het meer is toch zeker al 10 graden (brrr), dus warm genoeg voor de kinderen om met warm weer een duik te nemen.

Samen met Dennis en Natasja en de kids hebben we een wandeltocht gemaakt naar een top (Grønntfjell) met enorm mooi uitzicht over het meer waaraan we wonen. Prachtig weer was het die dag. We hadden eten meegenomen en hebben op de top gegeten.


uitzicht vanaf de top

Onze boot ligt na de reparatie van 2 gaten in de bodem, weer in het water en doet het weer goed. Ons gele bootje is na een opknap- en verfbeurt wit met rood geworden, maar wel erg mooi. Afgelopen weekend is er aardig wat mee gevaren. Want het was weer de jaarlijkse viswedstrijd op het meer voor ons huis, waar dit jaar maar liefst 365 mensen aan meededen. Degene die de grootste vis vangt binnen 24 uur, wint een geldprijs. Dit jaar woog de zwaarste forel 1,355 kilo, wat niet echt veel is vergeleken met voorgaande jaren. Tijdens de wedstrijd was het prachtig weer, waardoor het druk was met bootjes op het meer.
Varen!

Wij zijn vrijdag na werktijd een paar uurtjes het water op geweest en 's avonds gingen John, Ivor, Luke en Seth nog even een poging wagen. Met geavanceerde hengels gingen ze het water op, maar zodra Seth zijn eenvoudige kinderhengeltje uitgooide, was hij de eerste die beet had :-). Later op de avond ving John er nog 1.

 Luke, Seth en Joop aan het vissen

Zaterdag was er een boottocht met de hele klas van Luke, inclusief ouders en zussen en broers. Dat was van Arendal naar Merdø: een eilandje voor Arendal aan de kust. Ook toen was het nog steeds prachtig weer en hebben we met een groep van 70 tot 80 mensen genoten van een boottochtje en van het eilandje waar werd gezommen, gegeten, gekletst en vooral krabben gevist. Luke trok veel aandacht toen die opeens een vis van ruim een kilo aan zijn krabbenvanger had hangen :-)

Met de boot van Arendal (achtergrond) naar Merdøy

Chantal is weer begonnen met hardlopen en wandelen nadat ze 6 weken geleden haar teen had gebroken. Gaat op zich goed, maar wel langzaam weer wennen.

We overwegen om een kano/kajak te kopen, want onze oude was kapot en naar de bodem van het meer gezonken in het najaar toen de waterstand enorm hoog was. Voorlopig hebben we er nu 1 te leen van Silvia en Ivor. Afgelopen weekend hebben Sanne en Luke hem uitgeprobeerd en veel plezier mee gehad op het meer. Ze hebben ook met de kano achter de boot gehangen.

   
Over minder dan een week komen opa en oma op bezoek! kijken we uiteraard erg naar uit. Sanne gaat over 2 weken naar een klimpark met de klas en John gaat mee! Er waren nog 2 kaarten over en John had zin om mee te gaan.