Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 1 november 2011

Laatste week oktober

En toen was oktober alweer voorbij. De tijd gaat snel! We wonen hier alweer 3 jaar en 13 jaar geleden stapten we in het huwelijksbootje :-) Ongelooflijk hoe de tijd vliegt. En dan te bedenken dat we over een paar weken in ons nieuwe huis wonen!FN-dagen / UN-dag

Afgelopen vrijdag was het FN-dag bij Sanne op school. Ieder jaar organiseert de vierde klas dan een geldinzamelingsactie voor een goed doel. Sanne was er al weken mee in haar sas en begon al druk lege flessen te verzamelen de afgelopen weken, om het statiegeld te sparen voor het goede doel. Dat deden alle klasgenootjes en afgelopen vrijdag was er dan nog eens een inzameling in de sporthal, waarbij ouders en kinderen van de school cake, limonade, wafels en koffie konden kopen, wat allemaal door de kinderen en ouders zelf was gemaakt. Chantal had samen met Sanne een cake gemaakt en versierd die ze in stukjes verkocht. En dan was er natuurlijk de bekende loterij: waarbij iedereen een eigen prijsje mee moest nemen, die vervolgens verloot worden met gekochte lootjes: en dat alles voor arme kinderen in Afrika.Sanne heeft 20 kinderen in haar klas en ze hebben samen maar liefst 20.000 kronen ingezameld! wat toch ongeveer 2500 euro is.  John was ook van de partij die dag, maar Chantal helaas niet. Die had een cursusdag in Grimstad over bestemmingsplannen. Die cursus was in de gloednieuwe universiteit daar. Geweldig mooi was die en megamodern! Zeker een aanrader voor Luke en Sanne als ze nog eens zouden gaan studeren. 

Sanne korter haar
En de dag voordat die dag was op school wilde Sanne heel graag haar haar korter laten knippen! Maar we hadden nog geen afspraak bij de kapper, dus dan moest mamma het zelf maar doen, vond Sanne! Dus de schaar ging erin 's avonds! Erg spannend, maar het resultaat was aardig goed! En Sanne was helemaal blij. Volgende week zelf maar eens naar de kapper en Luke ook!
 
 
Zwemmen
Zaterdag wilde we even een dagje klusvrij nemen en wat leuks doen. Toen zijn we met de kids en Dennis en Natasja en Amber en Anouk naar een zwembad geweest in de buurgemeente van Arendal, namelijk Froland. Daar is sinds 2 maanden het grootste zwembad van de provincie! Voor Nederlandse begrippen een doorsnee zwembad met 1 lange glijbaan, maar voor hier in Noorwegen een groot en leuk bad! De kinderen vonden het helemaal geweldig en waren het na drie uur zwemmen, springen en glijden nog niet zat. Zeker voor herhaling vatbaar.


Het nieuwe huis
Tja en verder werd er natuurlijk geklust. Wel met wat tegeltegenslagen afgelopen week, maar daar komen we wel weer overheen. Er zat namelijk een kleurverschil tussen de tegels, waardoor we twee keer tegels hebben moeten bijkopen in Arendal en een stapel tegels onbruikbaar werden. Gevolg was ook dat de badkamer voor de tweede keer gelegd gaat worden omdat hier het kleurverschil aanzienlijk groot is. We hopen dat alle tegels deze week gelegd zijn, zodat we het weekend verder kunnen klussen en de huizenbouwer, electricien en loodgieter volgende week de laatste hand aan dingen kan leggen! Bij Dennis en Natasja zijn ze als goed als klaar! Die hebben inmiddels water en kunnen eindelijk op het toilet plassen in plaats van in het bos :-)


Halloween

En toen kwamen de kinderen het weekend: mamma, het is maandag halloween! O ja: pff, dat ook nog! De kinderen vinden het helemaal leuk om verkleed even langs de deuren te gaan. Dus dat hebben we maandagavond even geregeld. Natasja en ik reden de kinderen langs 10 huizen ongeveer om de leuke kleding te laten zien en snoep in te zamelen. En dat is gelukt!


De komende week
Naast de standaard werkweek en klusperikelen, willen we misschien zaterdag naar de Ikea. Om nog wat laatste inkopen te doen: lampjes vooral en andere kleine dingen. Verder gaat het sporten van de kinderen gewoon door. maar komen John en Chan nog weinig aan sporten toe deze weken.