Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 9 februari 2009

Veel sneeuw en weinig tanden...

Sanne zonder voortanden!
Klik hier voor alle foto's van afgelopen week

We zijn nog steeds op autojacht....vorige week is de auto die we op het oog hadden (een pick-up) naar de keuring geweest en zonder succes. Er moest te veel aan gerepareerd worden en de NAF (vergelijkbaar met de Nederlandse ANWB) raadde ons af de auto te kopen. Helaas dus, maar wel goed dat we eerst een aankooptest hebben laten doen! We gaan gewoon verder kijken naar een andere 2e auto.

Chantal en Natasja worden regelmatig gevraagd om te werken voor de kinderopvang. Het is leuk om op de barnehagen te werken! 12 tot 16 gillende kinderen die om aandacht vragen en met je willen spelen! En ik (Chantal) versta ze steeds beter! Vooral Luke en Anouk :-) maar ja, die praten natuurlijk Nederlands! Luke en Anouk vinden het ook erg gezellig dat Natasja of ik soms komen. Bij de andere kinderopvang ben ik nog niet begonnen, want ik wacht op een "verklaring voor goed gedrag" die ik in Nederland heb aangevraagd. Uiteraard gaat daar een paar weken over heen voordat ik die ontvangen heb.

Sanne en Luke zijn druk met skieeen en Sanne hoorde van de week dat het toch echt wel nodig is dat ze langlaufskies moet hebben, naast de alpineskies die ze al heeft. Dus daar gingen we weer....op naar Arendal afgelopen zaterdag om langrennski te kopen voor Sanne. Ze gaat er iedere week op school mee op pad en net als andere kinderen op school mag ze als ze wil de skies meenemen naar school om in te pauze te langlaufen. Soms stapt Sanne de bus dus op met 2 rugtassen, skies en stokken.....soms komt ze de bus alleen niet eens in! De buurjongen helpt haar gelukkig met uitstappen.

Verder zijn we het weekend weer op de snowscooter geweest....een stuk verder dan de vorige keer, de bospaden in. Echt geweldig gaaf is zo'n snowscooter. We treffen het maar met zo'n buurman van wie we leuke speeltjes mogen gebruiken zoals de snowscooter, crossmotor, sleetjes en skies. Als tegendaad hebben John en Dennis hem aangeboden in het voorjaar te helpen met het verven van zijn schuur. Dat wordt een hele klus al dat hout!

Zaterdag nog even naar Arendal geweest om auto's te kijken, maar helaas...het enige wat we zagen na een nacht met veel gevallen sneeuw, waren sneeuwhoopjes met daar onder auto's....en de handelaren en dealers hadden er niet zo'n zin in om de auto's sneeuwvrij te maken. Dus we waren snel klaar met autoshoppen.

En.....Sanne haar tweede voortand is eruit! 2 voortanden vlak achter elkaar eruit! Wat een grappig gezicht is dat! De eerst heeft mamma eruit getrokken en de tweede heeft ze zelf gedaan.

Het vriest trouwens de afgelopen dagen iets harder : -20 graden !!!!