Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 16 februari 2009

Leren skieën en een nieuwe auto!

Donderdag gingen we op pad...voor de zoveelste keer naar een auto kijken. We hadden een afspraak gemaakt met een lokale autohandelaar, om een paar auto's te bekijken, waaronder een Audi A2 die we op het oog hadden. De handelaar was de hele week al niet te bereiken en toen we hem eindelijk aan de telefoon hadden, kregen we er niet zo'n goed gevoel bij. En inderdaad, ons vermoeden werd bevestigd! Hij kwam zijn afspraak niet na en kwam niet opdagen. Hadden we dus voor niets een half uur heen en terug gereden naar Tvedestrand om een paar met sneeuw bedekte auto's te bekijken. En de handelaar was nergens te bekennen en niet meer bereikbaar op zijn telefoon, waarvan we al 10 keer de voicemail hadden ingesproken.

Vrijdag hebben we ons weer opgeladen om een andere Audi te gaan bekijken in Arendal...bij een particulier. Gelukkig kreeg ik een aardige mevrouw aan de telefoon en konden we duidelijke en goeie afspraken maken. Zaterdagochtend gingen we de auto bekijken en kochten hem. Geen pick-up van 20 jaar oud en 200.000 km op de teller dit keer, maar een zuinig (1 op 17) klein autootje uit 2002 met 55.000 op de teller. En.....hij roest niet! de auto is namelijk volledig van aluminium. We kregen een goed gevoel bij de eigenaresse en bij de auto. Inpakken maar! Vanaf donderdag zijn we in het bezit van 2 auto's. (en ja, er komen nog nieuwe velgen op de A2)

Na het kopen van de auto, zijn we weer naar Arendal gegaan om te kijken naar skischoenen. Ski's hadden we al in Nederland gekregen (met dank aan Dick :-)) en tweedehands gekocht....we moeten het toch eerst leren! Maar skischoenen moesten we nog hebben. Deze week waren ze in de aanbieding. En ze gingen als warme broodjes! Het is wel duidelijk wat volkssport nummer 1 is onder de Noren in de winter. Uiteindelijk kwamen we aan het eind van de dag dus thuis met nieuwe skischoenen en we waren geslaagd voor de auto!

Skieën

Zondag was het dan zover! We gingen voor het eerst de skies uitproberen. Dennis en Natasja hadden nieuwe gekocht en al snel werd duidelijk dat de skies die we tweedehands hadden gekocht in Nederland, niet echt de moderne skies van deze tijd zijn. Maar ja, in Nederland leer je fietsen op een oude fiets, dus hier op oude skies. John ging op de skies van Dick die prima bevielen! De skies van Chantal echter waren ongeveer 2 meter lang en daardoor niet echt wendbaar. We gaan binnenkort dus maar 1 paar skies nieuw kopen.

John,met Sanne in zijn kielzog.

We hebben geoefend op de weg naast ons huis. Een lichte helling die zich prima leent voor de eerste keer! De kinderen keken lachend toe hoe de pappa's en mamma's zonder controle de eerste keren van de helling naar beneden kwamen: levensgevaarlijk! (viel wel mee hoor ma !!)maar wel super leuk!

Volgende week gaan we het op de skipiste in het dorp proberen. Met de skilift naar boven en kijken of we heelhuids beneden komen.

Klik hier voor meer foto's van de afgelopen week
o'ja...de afgelopen 3 dagen sneeuwt het iedere dag. De voorspelling zijn dat we ongeveer de hele week verder sneeuw hebben !!! Jaja, die 2 meter gaan we van de week wel ruim voorbij...Leuk voor opa en oma als ze volgende week komen !!!