Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 2 februari 2009

auto's, sneeuwscooter en crossmotor

Klik hier voor alle foto's van de afgelopen dagen

Vorige week is Chantal druk geweest met het invoeren van de auto. Ze heeft nog nooit zoveel van auto's en Noorse procedures gehoord of gezien als de laatste dagen. Jaja, dat hoort ook allemaal bij de huisvrouwtaken: naast hout halen in de schuur en sneeuw ruimen, ook auto's invoeren, auto's naar de garage brengen, zoeken naar een tweede auto, enz.

Nadat woensdag en donderdag onze Nederlandse auto is omgedoopt tot een Noorse "bil", hadden we een relaxt weekend. Zaterdag zijn we nog even op en neer gereden naar Arendal om een potentiele tweede auto te bekijken. Een geweldig bakbeest en stoere auto, maar helaas "te veel roest". Uiteraard kunnen we niet verwachten dat een 10 jaar oude auto en voor het geld dat we er voor uit willen geven, we een roestvrije auto kopen, maar dit was iets te erg. Helaas....de zoektocht gaat weer verder! Dennis en Natasja hadden de afgelopen weken meer geluk. Zij hebben als 2e auto een pick-up gekocht. Het soort auto waar wij naast de 4x4 stationwagons ook naar kijken. We zijn er inmiddels achter dat in de winter een 4x4 toch wel een must is in de sneeuw.

Zaterdagmiddag kwamen Joffe, Martine en de kinderen even gezellig op bezoek. Daarna zijn we naar de Noorse buren geweest waar we uitgenodigd waren: de buren die ons ook meenemen op jacht, met ons wandelen in de natuur, de eigenaar zijn van heel veel land en een snowscooter hebben. Hele aardige Noorse buren, waar we het zeker mee getroffen hebben. Voor ons Noors ook erg goed, want de buurman praat bewust geen Engels. Daar leren we dus veel van! We hebben samen met Dennis, Natasja en de kinderen daar gegeten: eland, aardappels en groenten. Met uitzondering van de eland een best wel Hollandse maaltijd eigenlijk! Was erg lekker, maar vooral gezellig. Daarna nog even verder geborreld met de buren, waardoor het nog gezelliger werd. We hebben vooral gelachen toen de buurman vertelde dat hij geen idee had wat hij met ons kerstkadootje uit Nederland (een fles advocaat) aan moest..... Ze hadden het pas open getrokken maar wisten niet dat je het moest eten in plaats van drinken. Dat hadden we hun nooit verteld.

De kinderen hadden het ook erg naar hun zin. De 3 meiden hadden zich mooi aangekleed, zeker omdat ze nogal gecharmeerd zijn van de 14 jarige buurjongen.
Zondag mochten we op de snowscooter rijden van de buren en hebben de mannen een ritje gemaakt op de crossmotor van de buurjongen.....John was gelijk verkocht en heeft het al over het kopen van zo'n ding in het voorjaar. Eerst maar even die 2e auto! en dan zien we wel weer verder....

Maandag heeft Chantal weer gewerkt op de barnehage en donderdagmiddag weer. Ook Natasja werkt daar regelmatig en ze wisselen elkaar af. Leuk om een beetje bij te werken! En gelukkig loopt het een beetje en worden we regelmatig gevraagd.

Nog een paar weekjes en daar krijgen we de ouders en broer (van Chan) op bezoek! Kijken we erg naar uit! Hopelijk ligt er dan nog sneeuw.