Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

donderdag 29 december 2011

en toen was het 2012!

Allereerst iedereen nog de allerbeste wensen voor 2012 natuurlijk!

De woensdag tussen kerst en oud en nieuw is de vierde kerstdag hier: nee , bij 2e kerstdag houdt het niet op in Noorwegen. Op die dag is er traditioneel kerstboomfeest in het buurthuis. Veel kinderen die een toneelstukje opvoeren en kerstliedjes rond de kerstboom zingen. Afsluitend met de kerstman die snoepjes uitdeelt. Wij gingen ook weer. Het was erg druk en gezellig. De ouders drinken vooral koffie en aten cake en koekjes terwijl de kinderen druk speelden.


Bij ons was de jaarwisseling gezellig en rustig. We vierden het gedeeltelijk bij Den en Natas en gedeeltelijk bij ons. Vrienden uit Arendal met vier kinderen bleven slapen en tot s' nachts hadden we ook nog bezoek van een Nederlands stel dat hier op vakantie was maar heel graag ook naar Noorwegen wil verhuizen.
Dat waren dus 8 volwassenen en 10 kinderen op oudejaarsavond!
Resultaat na een paar uur oliebollen bakken

Natuurlijk mocht het vuurwerk niet ontbreken en werd er aardig wat afgestoken om 12 uur. Ons bezoek had een geweldig mooie kransekake gemaakt, wat een typisch noorse lekkernij is op feestdagen.
De kinderen gingen nog wel even naar bed, maar hadden maar weinig geslapen. Ze waren helemaal nerveus tot het 12 uur was en er vuurwerk zou worden afgestoken.

Overdag hadden we al tegen de 80 oliebollen gemaakt samen met Dennis en Natasja. Die waren de dagen ervoor naar Nederland geweest en hadden daarvandaan oliebollenmix meegenomen.
Het was super gezellig op oudejaarsavond met veel eten en drinken dus!
De eerste van de 80 oliebollen

Maandag begon de gewone werkweek weer voor John en Chan en dinsdag voor Sanne en Luke, die weer naar school gingen. Maandagavond zijn Natasja en Chantal bij buren langs de deur geweest om uitnodigingen uit te delen. Om onze nieuwe Noorse buren uit de omgeving wat beter te leren kennen, nodigen we ze uit voor aanstaande zaterdag: voor een hapje en een drankje. Ook wat andere mensen (collega's en oude buren) worden uitgenodigd, zodat ze onze nieuwe huizen nog even kunnen bekijken.

Luke zoekt naar restanten vuurwerk op nieuwjaarsdag

De sportactiviteiten beginnen ook weer, hoewel de sneeuwgerelateerde activiteiten nog op zich laten wachten. De skihelling is inmiddels wel wat dagen open geweest, nadat deze was opgespoten met kunstsneeuw. Maar dat was ook alles. Inmiddels is die weer gesloten. Sneeuwbuitjes bij een temperatuur net onder de 0 wisselen zich af met dooi en regen. Op dit moment is het weer spiegelglad op de wegen nadat regen op ijs is gevallen. Een duidelijke kwakkelwinter nog hier dus. Dit hebben we de afgelopen drie jaar rond de jaarwisseling nog niet meegemaakt.

De eerste week in de nieuwe jaar is inmiddels alweer bijna om. En we hebben al gelijk weer een druk weekend. Luke heeft vrijdagavond een zwemfeestje hier 1 km vandaan in een groot vakantiehuis met een zwembad erin. Sanne was daar pas ook al voor een feestje en is een groot succes. Zaterdag houden we open huis voor met name nieuwe buren, om kennis te maken. Maar ook een aantal andere bekenden en collega's komen. We zijn erg benieuwd hoe dat gaat worden. De bedoeling is dat mensen even aan komen waaien tussen 1 en 6 uur voor een hapje en een drankje. Spannend dus! Sanne heeft die dag ook nog een feestje.

Zondag maar weer even bijkomen verwachten we.