Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

vrijdag 13 januari 2012

Mild weer

Zaterdag 7 januari hadden we een welkomstfeestje. We hadden wat nieuwe buren uitgenodigd om kennis te maken, een paar collega's de oude buren en nog een paar anderen. Het resultaat was dat we zaterdag tussen  1 en 6 uur 25 volwassenen en 20 kinderen over de vloer kregen. Het was een in en uitloop en erg geslaagd. We deden het samen met Dennis en Natasja, dus de meeste mensen liepen van het ene naar het andere huis. We hadden 's ochtends weer typisch Nederlandse oliebollen gemaakt, waarvan er zeker 50 doorheen gingen en nog andere hapjes.
Dit was de uitnodiging ....

We hebben die dag kennis gemaakt met wat nieuwe buren en andere mensen ons huis laten zien. Erg leuk dat de meesten ook nog een aardigheidje meenamen. Al met al een geslaagde middag! 's avonds om 9 uur zaten we pas aan ons avondeten: gekookte grote garnalen te pellen met wit brood erbij: erg lekker!

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S

We gaan nu toch zeker richting half januari, maar de grote hoeveelheden sneeuw moeten zich nog aandienen. Voor de tijd van het jaar is het bijzonder mild ! Terwijl verleden jaar temperaturen van -25 geen uitzondering waren op de thermometer, moeten we het nu doen met temperaturen rond het vriespunt.  Hier en daar hebben we een sneeuwbui gehad, maar vaak is het enkele dagen later weer boven 0 en is de sneeuw weer snel verdwenen. De Noren vinden het allemaal prima zo, dit een een goede winter, net iets teveel sneeuw..... maar wij kijken toch wel rijkhalzend ondertussen uit naar de eerste echte pakken sneeuw, en temperaturen van toch wel minstens -10...


Ok, genoeg over het weer :-) De kinderen zijn weer in volle gang op school. En vooral Sanne krijgt tegenwoordig al aardig wat huiswerk. Wij kijken tegenwoordig ook regelmatig mee in het leesboek van Sanne: goed niveau om nog wat nieuwe Noorse woorden en uitdrukkingen te leren. Want na drie jaar in Noorwegen kun je het meeste verstaan, veel spreken, maar ook nog steeds heel veel leren!

Voor de XBOX hebben we guitar hero gekocht tweedehands. Dat is een soort gitaar spelen maar dan op de spelcomputer. Luke is druk aan het oefenen. Maar wij ook!

De sportactiviteiten waren afgelopen week ook weer in volle gang: maandag was het aerobics voor Chantal, woensdag turnen voor de kinderen (jaja, Luke heeft ook meegedaan en vond het leuk!), woensdag ook sporten voor John en donderdag weer een sportuurtje voor de kinderen.

Eind vorig jaar hadden we langlaufskies gekocht, maar door de weinige sneeuw nog niet kunnen proberen. Afgelopen woensdag heeft Chantal ze even geprobeerd, samen met Luke en Sanne die het wel even voor deden! Inmiddels is het weer onmogelijk om op skies te staan: de sneeuw is bijna weg en alleen op onze oprit is het nog een ijsbaan.

Het weekend weinig plannen: zaterdag even naar Arendal. We willen naar nieuwe eettafel-stoelen kijken en nog wat kleine inkopen doen. De komende week staat er naast de sportactiviteiten, school en werk weinig anders op het programma. Misschien dat de kinderen een pyamafeestje gaan houden, maar dat moeten we nog even bekijken.