Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 27 december 2011

Groene kerst !

Even vooraf een opmerkelijke feit:
Precies een jaar geleden was het overdag min 15 tot min 20 en 's nachts tot min 27 met de kerstdagen. Dit jaar 's nachts 3 graden en overdag tot 10 graden, plus dus! Kortom: gemiddeld was het precies een jaar geleden 25 graden kouder dan nu!

Afgelopen jaar is er veel gebeurd, en dan vooral op het huizenfront. Terugkijkend kunnen we niet anders zeggen dat het allemaal vlot verlopen is. We hebben de kerst in ieder geval lekker in ons nieuwe huis door kunnen brengen! Hoewel het wel erg jammer was dat we voor de eerste keer geen mooie witte kerst hadden. Het weer is erg aan het kwakkelen.
Linnea en Borras op bezoek
   
Op dit moment is de temperatuur tegen de 10 graden! Twee weken geleden sneeuwde het even en daarna heeft dooi en vriezen zich afgewisseld, waardoor het erg glad werd op sommige wegen. Nu is alles weer weg. En dat nog wel met kerst! Voor ons mag de sneeuw en de kou nu wel komen !!


Heel even was het mooi en wit... maar dat was maar kort

De avond voor kerstavond heet hier lille julaften. Na een dag werken die vrijdag zijn we naar Arendal gereden om te eten bij vrieden van ons. Ze waren ongeveer gelijktijdig met ons ook naar een nieuw huis verhuisd een paar weken geleden op Tromøy: een eiland aan de overkant van het centrum van Arendal. Was leuk en gezellig om even bij te kletsen en te eten! Met oud en nieuw komen ze naar ons en Dennis en Natasja toe.

Kerstavond hebben Den, Tas en de kids bij ons gegeten: drie gangen kerstdiner en vooral spelcomputer-spelletjes gespeeld ervoor en erna. Ook kerstfilm gekeken natuurlijk met zijn allen en 's avond nog een grappige nederlandse film gekeken: De president. Voor de kinderen hadden we veder een spel verzonnen, waabij ze verstopte kadootjes moesten zoeken. dat was een succes.
De kinderen moeten met een spelletje hun kadootjes verdienen

Eerste kerstdag kregen Sanne en Luke nog wat kadootjes. Het grootste kado de XBOX spelcomputer hadden ze al gekregen, maar eeerste kerstdag kregen ze nog een paar grote dingen van lego (van de opa's en oma's) en een treinbaan. 's avonds gingen wij eten bij Den en Tas: Dennis had heerlijke elandengrytte gemaakt. Verder heben we gewandeld, spelletjes gedaan andere dingen die je met kerst doet: veel eten en drinken dus!

Tweede kerstdag gingen Dennis en Natasja naar Nederland. Wij kregen daardoor een loge: Soka! Hoewel Soka in haar eigen kennel slaapt buiten. Maar overdag is ze regelmatig binnen bij ons. Tweede kerstdag kregen we bezoek van vrienden van ons: Joris en Jozefien met de kinderen. Ook deze avond was de Xbox erg in trek. Pippa, de dochter bleef bij Sanne slapen en Luke ging mee met Zeppos (de zoon) om daar te blijven slapen die avond.

Dinsdag heeft Chantal even gewerkt en hadden we 's avonds weer een loge! Fatima: een meisje uit Sanne haar klas bleef slapen bij ons.

Woensdag is er weer het traditionele kerstboomfeest bij het buurthuis waar we naartoe gaan.
Donderdag gaan we waarschijnlijk naar de bioscoop en even wat eten met de kinderen in Arendal.
Vrijdag komen Dennis, Natasja, Amber en Anouk weer terug uit Nederland en kunnen we zaterdag beginnen met....oliebollen bakken! Want de zonnebloemolie staat al klaar en Den en Tas nemen de pakken oliebollen mee!

En zaterdag is het.... Oud en nieuw! We krijgen wat bezoek die avond en een paar slapers dus dat wordt een gezellige avond!