Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 1 mei 2011

Tomt & Dugnad

Afgelopen vrijdag hebben we samen met de grondeigenaar de afgrenzing van onze grond bepaald. Niet alleen de grondeigenaar was hierbij aanwezig maar ook de huizenbouwer, het bedrijf die de graafwerkzaamheden gaat doen en een collega van ons die het alles opmeet en registreert waar de huizen en de kavels komen op de kaart. Samen met deze partijen hebben we de omvang en de afgrenzing van ons stuk grond bepaald. Hier komt een weg, daar een garage, nog een huis, wat extra ruimte daar...en dat moet het ongeveer zijn. Kortom....hoe alles precies komt te liggen er er straks uitziet in de praktijk is nog wat moeilijk voor stellen,  maar we hebben genoeg ruimte voor alles wat we willen! Uiteindelijk hebben we nu een kavel van 3400 vierkante meter! 

Ons uitzicht straks!
     

Spannend allemaal dus, we hebben nu dus een globale planning. Vanaf 1 juni gaat het grondverzetbedrijf aan de gang. Deze maakt onze grond bouwrijp en zorgt ervoor dat er muren komen waarop ons huis gebouwd gaat worden. Hier wordt aan gewerkt tot de bouwvakantie. Na de bouwvakantie gaat de huizenbouwer van start. Nu is het nog even de vraag hoe deze te werk gaat. Ze twijfelen nog of het huis in elementen wordt aangeleverd op locatie, of alles op locatie op te bouwen. Als situatie 1 gekozen gaat worden, dan is het huis misschien al in 6 weken klaar, wordt het optie twee, dan gaat het een maand of 3 worden.
welke optie het gaat worden, horen we nog..... Maar 1 ding is zeker....voor de eerste sneeuw is ons huis klaar !

Deze kleine paaltjes geven de afgrenzing van onze kavels aan: Ze zijn net neergezet!

Zaterdag hadden we een dugnad. Maar wat is dat nu eigenlijk ? In het Noors : Dugnad er et felles utført og vanligvis ulønnet og frivillig arbeid av betydning for fellesskapet eller en enkeltperson.  Vrij vertaald :Dugnad zijn gezamenlijke en onbetaalde werkzaamheden voor de gemeenschap of een persoon. kortom, in dit geval: klusjes doen voor de buurtvereniging. John heeft met hulp van Luke de trampoline en voetbalgoals in elkaar gezet, en Chantal heeft samen met Natasja naast het boenen van de buiten-wc's het grasveld aangeharkt. Het was lekker weer en natuurlijk ontbraken de worstjes voor de lunch niet.

 John harkt bladeren bij het buurthuis terwijl de kinderen spelen

Zondag is Luke de hele dag op bezoek geweest bij een vriendje, en Sanne bij een vriendinnetje...kortom..mooie mogelijkheid voor papa en mama om het huis eens even flink onder handen te nemen...en alvast een start te maken met de grote opruiming voor de volgende verhuizing...Oja... en deze week hebben we nog een mijlpaal ! Dit is alweer weblog update nummertje 150 !!!!
komende week :

  • dinsdagavond is het weer familie sportavond
  • donderdag viert Luke zijn verjaardag voor zijn klasgenootjes
  • zaterdag komen Opa en Oma !!!