Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 8 mei 2011

Luke 7 jaar

Komende dinsdag is Luke jarig. 7 jaar oud alweer, wat gaat de tijd toch snel. Zijn verjaarsdagfeestje voor zijn klasgenootjes hebben we afgelopen donderdag gevierd. Na school reden 10 jongetjes van Luke zijn klas mee naar huis. Gelukkig was het goed weer en konden we na de limonade en taart lekker in de tuin spelen. Fietsen, touwtrekken, gevecht met de waterpistolen, niets ontbrak. En natuurlijk ook niet de bekende Noorse worst van de gril . Afgelopen zondag had Luke nog een feestje, maar dan met de volwassenen. Kortom, Luke is weer een hoop cadeaus rijker.
Daar komen ze allemaal
Het grootste feest was echter natuurlijk dat opa en oma opbezoek kwamen. Zaterdag zijn Luke en John ze samen gaan ophalen van het vliegveld. Altijd weer gezellig en ook lekker...ja lekker idd, Nederlandse bitterkoekjes, kaas,ontbijtkoek en vele andere zaken zijn ingevlogen vanuit Nederland.
opa en oma zijn er weer
Zondag zijn we even met opa en oma op onze bouwkavel wezen kijken, maar voor ons is het al moeilijk voor te stellen hoe straks ons huis staat tussen al die bomen, laat staan voor opa en oma. Maar met wat uitleg konden we toch een aardig beeld schetsen. De planning is dat begin juni de eerste werkzaamheden plaats gaan vinden.
zondag bbq
Net als in Nederland hebben we ook hier te maken met een droge periode. We hebben sinds dat de sneeuw vedwenen is, nog geen serieuse regen gehad. Dus het gevaar van bosbrand wordt met de dag groter. Met enige regelmaat vliegt er een helicopter over die de boel in de gaten houdt. In de gemeente Flekkefjord (circa 3 uur van Vegårshei) zijn reeds al een aantal branden uitgebroken....spannend dus, en hopen dat we maar snel wat regen krijgen !
gemeente Flekkefjord
controle op mogelijke brandhaarden
Planning voor de komende week :
  • Opa en oma zijn de hele week op bezoek
  • Dinsdagavond sporten
  • tja....de rest zien we eigenlijk wel.....