Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 29 mei 2011

Bezoekje Oslo

Afgelopen vrijdag zijn we in Oslo geweest. Dit bezoek was in het kader van een optreden van Beth Hart waar we samen met Dennis en Natasja naartoe zijn geweest. De kinderen bleven slapen bij de buren, dus toen we de kids uitgezwaaid hadden toen ze op de bus naar school gingen, zijn we al op ons gemak vertrokken richting Oslo. Oslo ligt op ongeveer 3 a 3,5 uur rijden vanaf Vegårshei. En wat opvalt aan een bezoekje Oslo, is dat dat al veel geld kost zonder dat je er wat voor hebt. Buiten een tank benzine, betaal je ook nog tol (250 kronen) en ook de parkeerkosten in Oslo zijn niet mis (440 kronen) en dan natuurlijk nog een hotelovernachting. Maar het was de moeite (en het geld) waard !                                       
Tol : 15 kronen hier, en weer 20 kronen daar..
S'middag lekker een biertje op een terras in Oslo gedaan, en tegen de avond lekker gegeten bij een Aziaat. Pas om 2100 uur begon het voorprogramma van Beth Hart.. Prime Cicle uit Zuid Afrika. En vaak is een voorprogramma waardeloos, maar dat was nu niet het geval ! Aangenaam verrast !! Deze week maar even wat meer muziek opzoeken van deze jongens.

proost !
Om 2200 uur kwam Beth op ! Aangezien dit al de vierde keer is dat we bij een optreden van haar zijn, weten we al wat we kunnen verwachten. Gitaar, piano, en een waanzinnige stem ! En om 00:00 was het weer afgelopen.    


John  en Chantal
Wat is er nou zo goed een Beth Hart ? Ze is iemand met een verleden van drugs en foute mannen. Dat heeft ze achter zich gelaten maar niet vergeten. Ze zingt en vertelt hier over, zoals in dit nummer wat hier boven staat..wat ze ook afgelopen vrijdagavond speelde.
              
Na afloop hebben we nog even door Oslo gedwaald. Niet bewust, maar we konden de garage waar de auto geparkeerd stond niet zo snel terug vinden. En dan merk je dat je weer in de grote stad bent. Op straat is het nog hartstikke druk, kroegjes, terrasjes zijn nog druk bezet. Uiteindelijk toen we weer terug in het hotel waren en in ons bed lagen was het alweer 0300 uur ! De volgende morgen zaten we alweer vroeg (0930) aan het ontbijt, om vervolgens weer terug te rijden naar Vegårshei en de kids.  
 
Huizen nieuws :   
We hebben afspraken gemaakt met de electricien en de loodgieter. Tevens druk bezig met het uitzoeken van een aantal nieuwe meubeltjes en zaken als vloer, kleuren voor op de muur en tegels voor in de badkamer. Druk, maar wel erg leuk ! 
 
Komende week :
  • dinsdagavond : familie sporten
  • dondedag zijn we vrij : hemelvaartdag
  • kids zijn vrijdag ook nog vrij
  • weekend : Naar Arendal en verder nog geen bijzonderheden