Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 25 april 2011

Paasvakantie 2011

Momenteel hebben de kids paasvakantie, pas donderdag gaan ze weer naar school. Wij zelf hebben vanaf afgelopen woensdagmiddag vrij. De woensdagmiddag vrij is in het kader van "de avond voor witte donderdag", vervolgens zijn we witte donderdag vrij vervolgd door de goede vrijdag en maandag 2de paasdag ! Dinsdag beginnen wij weer met werken.


Afgelopen dagen was het ook hier heerlijk weer, de kids wilde eigenlijk maar 1 ding....en dat is zwemmen. Maar het meer is nog steeds koud, zes graden ongeveer....maar dat maakt ze niets uit. Af en toe rennnen ze zo het water in, zwemmen even en komen er snel weer uit...echte bikkels.

brrr, best koud, maar daar gaan ze weer !
We hebben het de afgelopen dagen rustig aan gedaan... de kelder opgeruimd, auto's schoongemaakt, gereedschap uitgezocht, zonnen en gewoon lekker rustig aan gedaan..
We zijn samen met Dennis en Natasja op onze kavel wezen kijken... een beetje bedacht waar de huizen ongeveer moeten komen te staan.
Verder zijn we twee keer met de buurman het water op geweest met een bootje, om visnetten uit te zetten en ze de volgende ochtend weer binnen te halen. De vangst viel nog wat tegen: minder dan 10 forellen zaten er per keer in, waarvan we er wel gelijk een paar vers op de gril hebben gelegd, die heerlijk waren!

John en Luke gaan mee met Karsten om de netten uit het water te halen

Zaterdag zijn we naar de IKEA en andere winkels in Kristiansand geweest, een beetje ter orientering. En natuurlijk hebben daar even de lunch genuttigd : Zweedse gehaktballetjes....! Om een of andere reden is het voor de kids altijd 1 groot feest IKEA...en John had zijn standje van de tondeuse is te laag gezet....ahh...dat maar helemaal kaal :

asss....dat is even wennen...
Zondag was het natuurlijk pasen! De kinderen hadden 's ochtends al een reuze-paasei met een kadootje erin gezocht in de tuin en 's avonds gingen ze samen met Anouk en Amber 40 chocoladeieren zoeken in de tuin, Uiteindelijk vonden ze er 39: de laatste was opgegeten door Joop! Zondagavond hebben we ook gesteengrild en gegourmet met Dennis en Natasja. Dat was weer een groot succes met voor de kinderen vooral veel kleine zelfgemaakte pannekoekjes.

Maandag, tweede paasdag hebben we een wandeltocht gemaakt in Åmli: Het was toen erg warm en lekker weer. Het was een korte tocht die we afrondden ergens aan een strandje langs het meer met een minibarbeque.
Typisch Noors...lekker grillen.
Planning voor komende week :

  • Dinsdag heeft Luke een terugkomdag bij de barnehage ! Hij gaat dan terug om de kinderen die volgend jaar naar school gaan te vertellen hoe dat is.
  • Dinsdagavond hebben we een verjaardagsfeestje voor de kids in Lekeland in Arendal (soort van jungel)
  • Dinsdagavond gaat Chantal werken, alle bezwaren die binnen zijn gekomen op het centrumplan worden behandeld met politici
  • Vrijdag gaan we met 5 partijen op onze kavel kijken. We hopen dan een stuk wijzer te worden over hoe en wat en de verdere planning.
  • Vrijdagavond heeft John weer een pokeravond. Dit keer bij Dennis thuis
  • Zaterdag hebben we een dugnad in het buurthuis. Dwz klusjes opknappen in het buurthuis en na afloop grillen !