Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 15 mei 2011

Opa & oma op bezoek

Afgelopen week waren de hele week opa en oma op bezoek.
En dat is natuurlijk feest voor de kids ! Logeerpartijtjes, spelletjes doen, en gewoon gezellig natuurlijk.


Precies deze week moesten de kids eigenlijk 5 dagen naar school in plaats van de gebruikelijk 4. Maar in overleg met school mochten zowel Sanne en Luke en dag thuis blijven omdat oma en opa op bezoek waren ! Zo bleef Sanne dus maandag thuis en Luke woensdag.

Luke laat oma zien waar de eekhoorns zitten

opa en Luke

Afgelopen week was het weer wisselvallig hier. Dan weer regen, eventjes wat zon, en vervolgens weer een bui. Maar eigenlijk hadden we geen serieuze bui gehad hier, dus daar waren we wel even aan toe. De regen heeft gelijk zijn effect op de natuur, een explosie van groen ! Binnen een paar dagen loopt alles uit, en ruik je het voorjaar ! 

Komende dinsdag  hebben we de nationale feestdag van Noorwegen  (Noors: Grunnlovsdagen, of ook wel syttende mai wat zeventiende mei betekent) en is gewijd aan de Noorse Grondwet. Op die dag werd in 1814 de Noorse grondwet bekrachtigd. Overal in het land vinden die dag kinderparades plaats. Zo ook hier in Myra gaan Sanne en Luke met een Noors vlaggetje in hun hand de optocht lopen.

Komende vrijdag hebben we een afspraak met onze huizenbouwer. Nu moeten we gaan aangeven waar de deuren en ramen moeten komen...pfff...lang proces allemaal. De situatietekening is ook al gemaakt, deze is nodig voor de bouwtoestemming.

situatie kaartkomende week :

  • dinsdag nationale feestdag
  • vrijdag praatje met de huizenbouwer
  • weekend....slappe av... ofwel 'relaxen'