Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 5 juni 2011

zomer

Ok, de afgelopen week....een week waarin het donderdag hemelvaartsdag was:Chantal heeft maandag, dinsdag en vrijdag gewerkt en John hetzelfde maar dan ook woensdag nog. Woensdag was het redelijk mooi weer en is Chantal met de kinderen na de boodschappen even naar een strandje gegaan in de buurt. Daar konden de kinderen het natuurlijk niet laten om even het water in te gaan.
   
Donderdag zijn we på tur gegaan met Dennis, Natasja en de kinderen in de buurt van ons huis. Een wandeltocht hier in de heuvels tegenover ons huis langs een pad dat ooit in het verleden met bordjes en verf gemarkeerd was. Aangezien dat al enige tijd geleden was, waren die markeringen slecht zichtbaar. Het pad was echter duidelijk te zien en makkelijk te volgen. Alleen het einde hebben we nog niet kunnen vinden, wat een top zou moeten zijn met mooi uitzicht. Wel kwamen we een leuk plekje langs een klein watervalletje tegen waar de kinderen zich lekker vermaakten op deze warme dag.


Vrijdag hebben we gewerkt en waren de kinderen vrij. Die waren op deze warme dag lekker bij Natasja in de tuin op de trampoline en met de tuinslang als verkoeling. Vrijdagavond kregen Dennis en Natasja bezoek van de nicht van Dennis met haar man, die een drie weken durende rondreis maken door Noorwegen met hun caravan. Wij hebben vrijdagavond een klein nieuw tentje in de tuin opgezet waar de kinderen zowel vrijdagavond als zaterdagavond in hebben geslapen. Vrijdagnacht kwamen ze om 1 uur 's nachts weer terug in hun eigen bed, maar zaterdag sliepen ze er de hele nacht!
 
    
Zaterdag was het prachtig weer, maar wij hebben er tot later op de dag weinig van gemerkt, want we waren naar Arendal. We hadden een afspraak bij de keukenleverancier, waar we vanaf de computer onze keuken hebben samengesteld en gekocht. Erg leuk om een beeld te krijgen van hoe de keuken er nu uit gaat zien! Daarna nog wat andere inkopen gedaan in Arendal en rond gekeken voor ons nieuwe huis. De kinderen kochten van hun eigen zakgeld wat speelgoed in de speelgoedwinkel. 's Avonds gebarbequed en daarna kwamen Dennis en Natasja nog even langs met de Nederlandse visite.
   
Verder was er dit weekend 'fiskekonkurranse'. Ongeveer 400 bootjes deden er mee aan een viswedstrijd op het grote meer dat achter ons huis ligt. Dus het was wat drukker op en rond Kil dan normaal met mensen die langs vaarden met hun boot of kano. De wedstrijd gaat over wie de grootste forel vangt binnen 24 uur. Dit jaar woog die 1,3 kilo. Dat is niet echt heel veel. Vorig jaar viel de grootste ook tegen. Een aantal jaar geleden vingen ze er regelmatig 1 die zwaarder was dan 2 kilo.

    
Zondag kregen we bezoek van een potentiele tegellegger, die permanent een vakantiehuisje huurt vlakbij ons huis. Hij maakt een offerte voor ons voor het tegelen van de badkamer en gang. En dat wordt geen goedkope offerte! Want de regels en voorschriften voor het laten tegelen van je badkamer zijn hier in Noorwegen strenger dan in Nederland. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de huizen hier van hout zijn. Het moet daarom worden voorkomen dat er vocht bij het hout kan komen wat meer voorzorgsmaatregelen eist, wat vervolgens weer meer kosten met zich meebrengt.
   
Zondagmiddag waren we op bezoek bij Joffe en Martine. Even lekker in de tuin gezeten en hun vernieuwde dak en nieuwe deur naar de veranda bewonderd. 's Avonds hebben we het weekend afgesloten met een BBQ bij Dennis en Natasja. Hun visite vertrekt maandag weer.
Het hele weekend was het eigenlijk goed weer en de kinderen hebben al weer druk gezwommen achter het huis. Chantal sprong er ook een keer in. Brrrr, erg koud nog dat water! Voorlopig maar even wachten tot het een paar graden in temperatuur is gestegen. De kinderen hebben daar gelukkig geen last van: die springen er gewoon in: koud of niet koud!

De komende week....


  •  maandagmiddag gaan wij eerder weg van ons weg om een bezoek te brengen aan de electricien en de loodgieter in Lillesand (ruim een uur rijden) om een en ander af te spreken voor het huis.
  • dinsdag is de schoolafsluiting van Luke: hij moet nog twee weken, maar de afsluiting wordt alvast gevierd met een grilfeestje en spelen na schooltijd, waarbij de ouders ook komen.
  • woensdag gaan de kinderen naar school, maar gaan dan grotendeels met 4 klassen tegelijk een wandeltocht maken, waarbij ze met de bus ergens worden afgezet. Ouders mogen mee! Dus Chantal gaat mee. 's Avonds is er dan weer een afsluiting, namelijk die van Sanne haar klas, waar wij ook weer heen gaan.