Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 30 januari 2011

Wentelteefjes en concertnieuws

Luke bakt worstjes
Afgelopen week
Afgelopen week was een rustig weekje. Nou ja, rustig...
Maandag is Sanne met haar klas wezen langlaufen, 's avonds is Chantal naar Aerobics geweest. Dinsdagavond heeft John gevoetbald, en op woensdagavond zijn we met zijn allen wezen skien.
Op donderdag gingen Sanne en Luke samen met de hele school weer skien, en is Luke op vrijdag ook weer met zijn klas gaan langlaufen, Sanne is vrijdag wezen zwemmen met haar klas.... Pfff...rustig...nee niet echt. Zondagochtend gingen we weer skien en o ja, zondagmiddag is het weekend afgesloten met een groot slee- feest voor alle kids in de buurt !!!
Waar is de winter ?
De winter zet nog niet echt door hier. Tuurlijk, een halve meter sneeuw, en temperaturen van -8 snachts, maar toch missen we wat....meer sneeuw ! Het is al eind januari, en wat we van de twee voorgaande jaren gewend zijn, dan valt die halve meter nu toch weer wat tegen....Maar het kan altijd nog komen, we hebben nog een maand of twee winter voor de boeg...laten we het hopen !!Waar blijft de sneeuw ?


Concert nieuws !
Leuk is dat we twee concerten is het vooruitzicht hebben. Eind mei komt Beth Hart en eind juni komen de Foo Figthers naar Noorwegen! In Nederland waren we al van beide naar menig concert geweest, en nu helemaal leuk dat ze voor ons naar Noorwegen komen :-) We moeten er wel even voor naar Oslo, maar dat hebben we er graag voor over ! Neem zeker even de moeite om het filmpje van Beth Hart te bekijken....veel mensen kunnen haar zeker waarderen, in onze ogen een veel te ondergewaarde artieste! Zij treedt op in een klein zaaltje met 1200 mensen aan publiek. En de Foo Fighters...tja...daar moet je gewoon van houden ! Stevige rock gewoon ! Dat wordt een concert met 22.000 mensen in het Telenorstadion in Oslo....uitverkocht overigens.


Beth Hart

Foo Fighters

Wentelteefjes
In het weekend stond in het teken van wentelteefjes ! Op zaterdag hadden we deze voor het eerst gemaakt, en dit was zo goed bevallen dat we dit op zondag weer voor de kids moesten maken. Ook trek in wentelteefjes, hierbij het recept :

Ingrediënten voor 4 personen :
8 witte boterhammen, 2 eieren, 2 eetlepels honing, 3 theelepels kaneel, 300 ml melk, 50 gram boter en wat poedersuiker.

Hulpmiddelen :
Een kom, een diepe schaal en een koekenpan.

Voorbereiding :
Neem voor ieder persoon 2 boterhammen. Neem de kom en meng de eieren met de honing. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe zodat het een glad geheel is en voeg tot slot de kaneel toe.

Bereidingswijze :
wentelteefjes
Pak de diepe schaal en leg een boterham erin. Giet wat van het eimengsel erover heen en wrijf het goed uit. Draai de boterham om en giet ook daar wat eimengsel overheen. Doe dit bij iedere boterham en stapel ze op elkaar in de schaal. Als je hiermee klaar bent  laat het dan goed intrekken in de boterhammen. Zet ondertussen de koekenpan op het vuur en laat ongeveer de helft van de boter smelten. Bak iedere boterham in 2 tot 3 minuten goudbruin. Na iedere bakbeurt even wat nieuw boter in de pan doen. Tip: bak 2 boterhammen tegelijk in  een iets grotere koekenpan.

Serveertips :
Bestrooi de warme wentelteefjes met wat poedersuiker. Als je ze wilt severen als toetje kun je er ook een bolletje ijs en wat vers fruit ( frambozen, zwarte bessen ) bij doen.


Komende week :
  • Maandag gaat Sanne langlaufen met school, en s'avond sporten voor kids
  • Dinsdagavond gaat de hele familie sporten
  • Woensdag en donderdag heeft Chantal een cursus in Risør, en zullen de kids op woensdag bij Natasja en Dennis zijn
  • vrijdag gaat Luke langlaufen, en Sannne gaat weer zwemmen met haar klas..
  • het weekend.....zeker wel weer even skien :-)