Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 23 januari 2011

Skien en slapen in Gautefall

Langlaufen
Maandagavond is er sport voor de kinderen. Dat heeft even stil gelegen rondom de feestdagen maar nu weer opgestart. De eerste twee keer gingen ze langlaufen: ‘s avonds in het donker op de verlichte langlaufbanen achter de school in Myra. Was erg leuk!

Sporten
Maandagavond is Chan naar aerobics geweest en dinsdag zijn we allebei met de kids naar sporten gegaan in de sporthal. Wij zijn dan druk aan het volleyballen en voetballen, terwijl de kinderen zich met meegenomen speelgoed, voetballen en andere kinderen vermaken.

Luke bij de bevroren waterval in TvedestrandBrood bakken bij het buurthuis
Woensdagmiddag was er weer wat te doen voor de kinderen bij het buurthuis. Chantal ging toen helpen. De kinderen gingen lekker spelen in en met sneeuw waarna er vuur werd gemaakt, worstjes werden gegrild en brood aan een stok werd gebakken. Vooral dat brood vinden de kinderen helemaal geweldig en lekker, alleen het duurt zo lang voordat het klaar is, dus hadden ze wel wat geduld nodig.Zwemmen
Sanne is vrijdag gaan zwemmen met de klas: Alle kinderen die in de derde klas zitten, gaan zes keer zwemmen. Dit was haar eerste keer en het was erg leuk. Het was gedeeltelijk zwemles en gedeeltelijk spelen. In Vegårshei is er geen zwembad, dus gingen ze met de bus naar Åmli, de buurgemeente, waar een zwembadje bij de school is.

De hytte waar we in zaten


Weekendje naar de hytte i Gautefall
Dennis en Natasja namen ons het afgelopen weekend mee naar de hytte (vakantiehuisje zonder stromend water) die Dennis via zijn werk kan huren in Gautefall. We waren hier al eerder geweest en dit keer gingen we ook met de kinderen skien op de echte skipistes in Gautefall. Dit skicentrum heeft meerdere skipistes in verschillende moeilijkheidsgraden. De kinderen vonden het erg spannend: vooral de stoeltjeslift waar we over verteld hadden. Maar na eenmaal een keer met de lift mee te zijn geweest wilden ze steeds vaker. Het skien ging erg goed met iedereen.

Met zijn allen op de skies in Gautefall

Het weer was super en net boven de 0 graden, dus niet koud. Het was een super dagje skien onderbroken door een pizza die we hoog in een berghut hebben gegeten en afgesloten met een uitgebreide douche in het zwembadje van een hotel in Gautefall. Hier konden we tegen betaling douchen en hebben de kinderen in hun onderbroek (John en Dennis ook trouwens) een duik genomen in het binnenzwembadje.‘s avonds aten we tapas en de kinderen lagen met zijn vieren in twee stapelbedden op 1 kamertje. Dat was feesten dus! Hoewel ze na het dagje skien aardig moe waren. Zondag hebben we nog even rond het huisje gehangen en een stukje gelopen. Daarna weer richting Vegårshei gegaan.

Deze week op het programma...

  •  maandag gaan de kids weer langlaufen en Chan aerobicen
  • dinsdag John en Chan sporten
  • woensdagavond: Misschien skien als we zin hebben
  • weekend.....lekker niks !