Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 7 februari 2011

Het dooit in januari

Afgelopen vrijdag is de periode dat de provincie bezwaar kon maken tegen ons voornemen om te gaan bouwen afgelopen ! Eigenlijk is het een aanvraag voor het wijzigen van de bestemming van de grond. Maar...we weten nog niets definitief. Dat wat wel binnen is gekomen zijn tot nu toe kleine opmerkingen die intern bij de gemeente nog even administratief afgehandeld moeten worden. Komende week hopen we hier nu duidelijkheid in te krijgen. De verwachting is niet dat dit problemen oplevert, maar het blijft toch spannend. Hierna gaat de hyphotheek worden aangevraagd, en vervolgens word tde daadwerkelijke bouwaanvraag gedaan waarbij de gemeente toestemming moet geven aan wat we willen bouwen. Maar dat laatste is dan nog maar een fomaliteit.


Ondertussen zijn we al druk bezig met het indelen van ons nieuwe huis, het opstellen van een kostenoverzicht, besluiten of we wel of niet een garage nemen, en zo ja, wat kost dat dan. Al met al is het leuk maar ook een erg lang proces !!!

Ook afgelopen week heeft weer in het teken gestaan van de dooi ! Temperaturen van +5 waren geen uitzondering. Hoewel normaal gesproken januari en februari de koudste maanden van het jaar zijn is het nu haast warm ! Maar dankzij de enorme hoeveelheid sneeuw die er nog steeds ligt, en de kou in de grond, gaan alle winteractiviteiten gewoon door. Luke en Sanne zijn de afgelopen gewoon weer gaan langlauffen met school en we zijn afgelopen vrijdagavond weer wezen skien. Momenteel ziet de langetermijnverwachting er naar uit dat het weer wat kouder gaat worden.

Door de dooi is het erg glad !
Tot en met woensdag hebben we bezoek van een Nederderlands gezin op Kil, dat graag wil emigreren en momenteel op orienteringsbezoek is. Chantal heeft vanuit haar rol in de gemeente het e.e.a. laten zien in de gemeente. De school, kinderopvang, mogelijkhenden voor werk aangegegeven, verteld wat de voordelen van een kleine gemeente zijn, maar zeker ook wat de nadelen kunnen zijn. Het lijkt al weer lang geleden dat we zelf in deze situatie zaten, pfff....was gaat de tijd toch snel.

Sanne hangt aan een slagboom


De kinderen kijken er erg naar uit dat de opa's en oma's weer komen. Afgelopen weekend vertelde Sanne spontaan dat dat toch wel het moosite verjaarsdagcadeau van Luke en haar was. En met het verjaren van de kids, moeten we ook weer bedenken hoe we dit we gaan vieren. Vooral de kinderfeestjes zijn hier natuurlijk erg belangrijk voor zowel Sanne en Luke. Voor Sanne gaan we weer een feest geven tegelijk met Amber en Anouk. 3 klassen uitnodigen, het lokale buurthuis afhuren, wat discolampen ophangen, wat muziek....de worstjes mogen natuurlijk niet ontbreken en feesten maar ! Luke is pas in mei jarig, dus die krijgt zijn eigen feestje.

Luke en Sanne zijn trouwens helemaal gek van STAR WARS momenteel. Ooit hebben we een keer een Playstion gekocht en tussen alle spelletjes die we daar van hebben, hebben ze STAR WARS LEGO ondekt ! Zeker Luke is enorm behendig met dit spel ! Door het spel leren ze nu ook het verhaal, en opeens willen ze ook de films zien. Ondanks dat deze natuurlijk Engelstalig zijn vinden het enorm leuk en spannend ! En papa zit natuurlijk mee te genieten !

Afgelopen weekend zijn we veel op Kil blijven hangen. Lekker in en rond het huis en zondag een stuk gewandeld in het bos, in een gedeelte waar sneeuw was geschoven en de bosweg goed begaanbaar was. We gingen met Dennis, Natasja, Martine en alle kinderen.

door de sneeuw weer terug
Ondertussen is het weer gaan sneeuwen ! Het is nu 19:30 en het sneeuwt al vanaf 12:00 uur ! Alles is de weer  mooi wit en de komende dagen gaat het ook weer kouder worden !

De komende week:
  • Hopen we op uitsluitsel op de aanvraag voor de "omregulering" van de grond waarop we willen gaan bouwen !
  • Gaat Sanne maandag langlaufen met school en s'avonds naar sporten
  • Dinsdavond gaat het hele gezin weer sporten
  • Woensdag zijn de kids en Chantal lekker thuis en 's avonds misschien skien
  • Vrijdagavond gaan de kids alle twee uitlogeren bij vriendjes, wij gaan even een bakkie en biertje doen bij kennisen in Froland
  • Het weekend....lekker slappe av !....ofwel relaxen