Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 9 januari 2011

sneeuw !

+ 35 cm !
Afgelopen week is er aardig wat sneeuw bij gevallen ! Alles bij elkaar toch weer een cm of 50. Sneeuw zakt in elkaar, dus het is nu niet alsof er opeens 50cm extra sneeuw boven op de bestaande sneeuw komt....dat zal wel een cm of 40 zijn ! Maar tot zover levert dat nog geen problemen op. We moeten alleen het sneeuwruimen wel bij houden. De sneeuw een paar dagen laten liggen, betekent dat er geen doorkomen meer aan is. Dus dat was een hoop sneeuwscheppen de afgelopen week !Typisch Noors

Typisch Noors is dingen op het laatste moment regelen..Zo hadden we eigenlijk geen tot weinig plannen voor het afgelopen weekend, totdat zowel Luke als Sanne alletwee net voor het weekend een uitnodiging mee naar huis namen voor een verjaardagsfeestje. Sanne had zaterdag een feestje, en Luke zondag. Leuk voor de kids dus ! 
Chantal met knikkende knieen
Weekend
Zondag zijn wij ook weer wezen skieen, samen met Natasja en de kids, Dennis ging deze ochtend werken. Sanne is toen 's middags nog naar een vriendinnetje geweest: spelen en eten.
Skieen is eigenlijk net als fietsen, als je eenmaal weet hoe het moet, verleer je het niet meer. Hoewel we in het begin nog wat onzeker op de skies staan, gaat het na een afdaling of vier alweer stukken beter, en na zes keer weet je al niet meer beter. Maar we blijven toch voorzichtig, we zijn ook de jongsten niet meer :-)
De kids daarentegen skieen steeds beter. Doen wedstrijdjes, gaan van de hoogtse top af....(wij gaan nog niet hoger dan een derde van de berg) en ravotten wat af.
Sanne in de sneeuw
Gautefall  
Dennis en Natasja hebben gevraagd of we mee willen gaan naar Gautefall over twee weken voor een weekend. Naar een "hytte" van Dennis zijn werk. Leuk dus. Gautefall is een mooi skigebied, dus de skies zullen we dan ook zeker meenemen. Bij goed weer gaan we dan een dagje met zijn allen op de skies vertoeven, en verschillende hellingen en skiliften uitproberen. Leuk zo'n dagje skieen. De kinderen vinden het nu al spannend als die grote skihellingen. Wel jammer dat de prijzen voor een skipas niet mis zijn (1000 kronen voor een gezin voor een dag) maar dat moeten we dan maar snel vergeten :-)
    
Planning voor de komende week :
  • Sanne krijgt maandag een astmatest bij de dokter. Ze heeft sinds 2 weken andere medicijnen die erg goed aan lijken te slaan!
  • Dinsdag gaan we weer sporten
  • Woensdag gaat Sanne naar de tandarts
  • Donderdagavond gaat Chantal naar aerobcis
  • Vrijdagavond: naar Arendal, even shoppen (vooral broeken kopen voor Luke, omdat in al zijn broeken de knieen versleten zijn)
  • Weekend.....lekker ontspannen......slappe av dus.