Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 16 januari 2011

vriezen en dooien

In de nacht van maandag op dinsdag hoorden we een hoop herrie in de tuin. We dachten eigenlijk aan elanden, maar de volgende ochtend bleek dat de houtvoorraad te zijn bezweken door de enorme en inmiddels zwaar geworden laag sneeuw die erop lag. Diezelfde avond maar gelijk alles opgeruimd en het beetje hout wat er nog onder lag verplaatst naar het binnen-houthok.
door de dooi weer een hoop ijsspegels
Dinsdag zijn we weer naar sporten geweest: voetbal en basketbal stond er vandaag op het programma en het ging erg goed deze dinsdag. Sanne en Luke gingen mee en vermaakten zich prima met alle attributen, toestellen en ballen die beschikbaar zijn in de hal.


Woensdag is Sanne naar de tandarts geweest. Alles was goed en over een jaar mag ze weer terugkomen.

De noren noemen het jojo-weer. De temperatuur kan vandaag -10 zijn en morgen plus 2. Het kan vriezen en dooien dus. Niet echt schokkend, want de grond is koud, de sneeuw is koud, dus al het wit zal niet snel verdwijnen. Maar toch. De wat hogere tempraturen hebben als gevolg dat de sneeuw uit de bomen valt, dus het ziet er opeens weer erg groen uit. Maar morgen kan het weer gaan sneeuw en echt warm zal het zeker niet worden.
Sanne, Gure & Luke
Het langlauf- en skileven in Vegårshei is lekker op gang gekomen. De kinderen gaan wekelijks 'på tur' op school (op pad naar buiten dus). Maar van januari tot en met maart is het standaard dat ze dat op de langlaufskies doen. Dan gaan ze met zijn allen met een rugzakje op op aangelegde langlauftrajecten achter de school het bos en de heuvels in. In dat rugzakje hebben ze iets te eten, te drinken en worstjes die ze op een zelfgemaakt vuur maken onderweg. Om dat vuur te kunnen maken, nemen om de beurt de jongens of de meisjes allemaal 1 stukje hout van huis mee. Het is allemaal zo gewoon geworden inmiddels voor ons en de kinderen na 2 jaar, maar nog steeds geweldig dat dat een standaard onderdeel is van de schoolweek. Althans...vinden wij dan :-).

Luke heeft afgelopen zaterdag weer een feestje gehad van een klasgenootje en Sanne haar vriendin Guro speelde bij ons op Kil. Zaterdagavond hebben we bij Dennis en Natasja op de bank iets super Nederlands gekeken.... de oudejaarsconference van Guido Weijers. Erg leuk om gewoon zonder na te denken voor de tv naar een nederlandse cabaratier te kijken....hoewel....zonder na te denken: We merkten al snel dat we lang niet meer van alle actualiteiten uit Nederland. Wat dat betreft volgt John veel vanuit Nederland nog het beste via de Telegraaf op internet. Dus regelmatig moest hij ons even uitleggen wat er werd bedoeld met grapjes over Wesley Sneijders, Barbie uit ‘oh oh cherso’ en veelbesproken politici.
Luke en Chantal
Zondag was het weer tijd om te skien: Om 10 uur stonden we al op de helling, die de rest van de ochtend heel leeg was: lekker rustig dus en heerlijk om achter elkaar door te skien. De kinderen hadden een alternatieve afdaling ontdekt die wij in de loop van de ochtend met enige angst ook maar eens gingen proberen: een smalle afdaling door de bossen en met veel bochten. Uiteindelijk bleek deze erg leuk en leerzaam. De kinderen vonden hem helemaal geweldig en gingen heerhaaldelijk met een groepje andere kinderen de helling af.


Skies

De komende week….is weer eens druk! Maar ook leuk…

  • Maandag gaan de kinderen langlaufen in het donker ‘s avonds in plaats van sporten in de hal. Daarna gaat Chan naar aerobics
  • Dinsdag is er weer sport voor de volwassenen
  • Woensdag is er weer wat te doen voor de kinderen in het buurthuis: Chan gaat dan helpen
  • Het weekend gaan we met Dennis en Natasja naar een hytte (huisje) in Gautefall. Om de hoek is een skigebied met echte skipistes, waar we zaterdag gaan skieen. Klik hier voor een link naar het skigebied