Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 27 september 2010

Dierenpark Kristiansand

de "apenbaas"
Zaterdag zijn we met de kids naar de dierentuin in Kristiansand geweest ! En dat was leuk. Anders van opzet dan  Blijdorp waar we in Nederland eigen maandelijks kwamen met ons jaarabonnement. Het is eigenlijk een dierenpark, met naast dieren, veel kinderattracties. Tijgers worden afgewisseld met treintjes, draaimolens met slangen, etc...
Het leuke van het park is vooral dat alles zo open is, weinig tot geen tralies waar de beesten achter zitten, je loopt als het ware gewoon tussen de dieren door of over ze heen.

Sanne en Luke
Wij waren er nog niet eerder geweest. Alleen Luke wel! Die was in het laatste jaar van de barnehage (in juni jl, was dat) met de oudste kinderen van de barnehage geweest. Dus Luke wist de weg! En dat moesten we weten ook! Als gids liep hij voor ons uit en iedere keer als we ergens kwamen of iets zagen zei hij: 'dat wist ik al he, mamma'?

Toen we het allemaal gezien hadden zijn we naar een groot overdekt winkelcentrum in Kristiansand geweest. Zelfs voor Nederlandse begrippen is dit een groot centrum! In oktober komt hier nog een mega Ikea bij en volgend jaar wordt het centrum zo uitgebreid dat het 3x zo groot wordt dan dat het nu is! Hier gaan we zeker vaker naartoe om inkopen te doen. Vanaf Arendal is het nog geen half uurtje verder rijden. Vanaf ons huis is het precies 5 kwartier.


john bij het vuur
Zondag zijn we på tur geweest met Joffe en Martine. Het was duidelijk te zien en te merken dat Borras en Luke samen bij elkaar in de klas zitten. Ze spelen nu heel anders dan voorheen, en zijn erg aan elkaar gewaagd. Ze waren leuk aan het spelen. Na een stukkie på tur hebben we een vuurtje gemaakt, en de overbekende Noorse worst gegrild. Voor ons hadden we een stuk zalm meegenomen. De worstjes hebben we voorlopig wel even gezien.

Komend weekend hebben we weer een gesprek met de huizenbouwer. Op basis van dit gesprek gaan we bepalen of we voor een nieuwbouwhuis gaan, of dat we gaan kijken voor een bestaande woning. Erg spannend dus! Een en ander is vooral afhankelijk van het financiele plaatje.

Volgende week begint hier de herfstvakantie alweer. We hebben eigenlijk het idee dat de kids net pas weer naar school gaan. En dan hebben ze alweer vakantie! Afgewisseld met Dennis en Natasja zullen we een invulling geven aan de kinderopvang, dus dat komt best wel goed.


Chantal is druk bezig op haar werk met het bestemmingsplan voor het centrum. Dit is een plan met wat er de komende 10 jaar allemaal moet gebeuren in het centrum van de gemeente. Hoewel dit natuurlijk niet te vergelijken met een bestemmingsplan voor de gemeente Rotterdam, zijn er toch ook verbazend veel overeenkomsten. Maar ook enorme verschillen! Zo moet je bij stedenbouwkundige opgaven opeens rekening houden met steenmassa's, bergen, enorm veel bomen, hoogwaterstanden van de rivier, radongassen in de grond, hoogspanningskabels die in de grond gelegs moeten worden enz. Erg leuk om mee bezig te zijn en alles over te leren.

John is ondertussen druk bezig met de voorbereiding voor de uitrol van Windows 7 en Office 2010. Dit betekent dat er straks zo'n 2500 pc's opnieuw geïnstalleerd zullen moeten. Aangezien John geen zin heeft om dit met de hand te gaan doen, werkt hij momenteel aan een oplossing dat alles geautomatiseerd verloopt. Tevens is hij druk met een project om de telefooncentrale in de gemeente te vervangen voor een nieuw model, allemaal erg druk dus.

planning komende week :

  • maandag gaan de kinderen sporten
  • dinsdagavond is het "familie" sport avond !
  • weekend : huizenpraat