Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 7 november 2010

Boom over de weg en bezoek

Sport
Dinsdag was er weer sporten voor John en Chan. Sanne bleef lekker bij Amber en Anouk tv kijken en Luke wilde mee. Hij had zijn afstandbestuurbare raceauto meegenomen, waar hij op de gladde vloer in de sporthal aan de zijkant lekker mee kon racen. Want dat valt niet mee op Kil met al dat gruis op de weg. En wij gingen dit keer niet een uur, maar anderhalf uur! Eerst volleybal, toen hockey en uiteraard voetbal als laatste. Dat was een aardige intensieve en leuke anderhalf uur.
Boom over de weg
Woensdag ging ik met de kids naar Åmli, omdat ik naar de kapper ging. Op de terugweg gingen we op een gemarkeerde wandelroute nog een stuk lopen samen met Joop erbij. Toen we vervolgens terug reden naar huis, zag ik opeens een omgevallen boom over de weg….en nog geen andere auto’s erbij. Lekker dan! Ik kon niet meer verder en de boom was echt niet te tillen. Ik keek naar waar de boom ooit vastgezeten heeft in de grond en zag dat er rondom deze boom nog 3 of 4 andere bomen waren, die net als deze netjes door een bever te grazen waren genomen. Bizar wat zo’n klein beest voor schade kan aanrichten.

Al snel kwam er nog een auto aan en de lege schoolbus. Toevallig dezelfde schoolbus waar Sanne en Luke altijd in zitten, dus de buschauffeur kenden we. De buschauffeur begon eerst maar eens de boom te trekken met zijn bus, maar dat lukte niet. Wij stonden met de auto aan de andere kant: dat leek een gunstigere positie om de boom vanaf mijn kant te trekken. Dus daar gingen we….touw bevestigen aan de trekhaak en trekken! Geen beweging in te krijgen!
Inmiddels was de automobilist van een andere auto een zaag gaan halen, waardoor het makkelijker werd om een kleiner deel van de boom te slepen. Dus daar ging ik weer….en nu met succes: de boom legden we aan de kant en we konden verder rijden.

Teek
De rest van de week was vooral druk met werken en naar schoolgaan…de gewone dingen dus. Vrijdag kwam Sanne nog even langs bij ons op kantoor! Ze had namelijk een teek ontdekt achter haar oor op school en de juf ging gelijk even met haar langs de dokter! De dokter heeft hem verwijderd en verder kan het geen kwaad meer.
Kilweekend
Het weekend was een lekker Kilweekend: na vrijdagmiddag zijn we niet meer met de auto weggeweest van Kil tot aan maandagochtend. We hebben het weekend lekker gerommeld in en rond het huis: alles een beetje winterklaar maken buiten. En het was lekker weer! Koud ’s nachts, maar zon overdag. Zaterdag overdag kwam ook Karsten samen met John boten uit het water trekken en alles klaarmaken voor de winter. Een oude onbruikbare houten boot mochten we kapot maken en verbranden: dus ’s avonds hadden we samen met Dennis, Natasja en de kids die op bezoek waren een aardig kampvuur in de tuin gemaakt.

Bezoek
Zondag kregen we bezoek op Kil….bij Dennis en Natasja dan. Dat was een stel uit Arendal, die we kennen uit het indoor speelparadijs ’Jumbo Lekeland’ in Arendal. Hij is Nederlands en zij is Noors en ze hebben 4 kinderen die Noors spreken maar Nederlands verstaan. Was gezellig. Ze bleven eten. De kinderen hebben leuk samengespeeld.

Komende week
-         maandag is er weer sport voor Sanne en dan komt Borras met Luke mee de schoolbus uit om te blijven spelen. ’s avonds sport voor Chan
-         dinsdag sporten
-         donderdag ouderavond voor Sanne