Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 12 september 2010

Koninklijk en familiebezoek in Vegårshei

Afgelopen twee weken is er weer veel gebeurd. Met als hoogtepunten:
- op 2 september bezoek van het Noorse kroonprinspaar aan Vegårshei
- en vanaf 3 september, 10 dagen bezoek van opa en oma!Op donderdag 2 september bezochten de Noorse kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit Vegårshei. Ze hebben binnen 3 dagen 5 verschillende gemeenten bezocht in de regio en Vegårshei was 1 van de gemeenten die werd uitgekozen. Iedereen binnen de gemeente heeft hier actief aan deelgenomen. Zo was Chantal verantwoordlijk voor het publiek achter de lijnen te houden en had John de verantwoording voor het perscentrum wat in de kantine van de sporthal was aangebracht.

Om half elf kwamen ze dan, alle schoolkinderen langs de route met vlaggetjes en tal van andere belangstellenden. Er was een heel programma op touw gezet, van een stukje lokale cultuur tot en met informatie over de meest rencente ontwikkellingen in Vegårshei. ' S middag na het bezoek was er een enorme tafel neergezet in de sporthal met allemaal verschillende taarten. Er was gerekend op 700 man! Naar ondanks dat, was het allemaal zo op!

Luke en Sanne gingen met hun schoolklassen naar de kroonprins en zijn vrouw kijken. Dus af en toe zagen we ze staan of voorbij komen in de menigte. Ze vonden het erg leuk die dag, alleen moesten ze wel erg veel wachten en hadden ze weinig eten en drinken. Maar gelukkig werd dat goed gemaakt toen iedereen taart, koek en desserts kon eten in de sporthal. Op de foto hiernaast zie je Luke achter de kroonprins.

KLIK HIER VOOR ALLE KROONPRINSBEZOEK FOTO'S
Het echte hoogtepunt zat hem natuurlijk in de afgelopen week, opa en oma kwamen weer op bezoek !! En dat is feest ! Al weken keken de kids (en ook wij natuurlijk) er naar uit.
Het was gezellig en fijn om elkaar weer te zien…zo zijn we naar de Brokelandsheiadagen geweest (een grote braderie met kermis in Gjerstad), uit eten geweest, en het vaste bezoek aan Arendal ontbrak natuurlijk ook niet. De kinderen hebben meerdere keren bij opa en oma in het huisje geslapen.
Opa en oma gingen terug met de helft van de bagage die ze mee heen namen: de koffers waren namelijk heel wat ontbijtkoeken en stroopwafels lichter geworden.

Op de kermis: Chan met de kids

Luke zit sinds kort op school en heeft zijn eerste 2 kinderfeestjes al gehad. Dat was best spannend, maar hij vond het leuk! 1 op een woensdagmiddag en 1 op een zondagmiddag. Die laatste was van Borras, die zijn verjaardag vierde met een meisje uit Luke zijn klas. Het feest werd op een barnehage met een leuke speeltuin erbij gevierd. En Luke vond het erg leuk.
We zitten nog midden in het ”zullen we een huis gaan laten bouwen of niet proces” en hebben aan (o)pa en (o)ma laten zien waar we een bouwlocatie op het oog hebben. We hebben een gespek gehad met het bedrijf dat de grondwerkzaamheden uitvoert om nog een en ander te vragen. De afspraak met de huizenbouwer die we eigenlijk hadden is helaas (weer) niet door gegaan. Na deze afspraak weten we meer en kunnen we redelijk specifiek de kosten op een rijtje zetten. Daarna moeten we toch echt maar eens een knoop doorhakken wat we willen doen. Spannend en leuk dus allemaal!

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN 2 WEKEN

Afgelopen week zijn er ook weer wat sportactiviteiten gestart. Chantal is samen met Natasja naar aerobics geweest in het buurthuis, Luke naar voetbal en Sanne heeft samen met Amber en Anouk een proefles 'dansen' gedaan. Was leuk om mee te doen, maar de meiden besluiten toch maar iets anders te gaan doen. Waarschijnlijk begint Sanne binnenkort weer met een sportuurtje 's avonds, waarin ze allemaal verschillende sportactiviteiten doen.

Enne....de herst begint!....terwijl de zomer nog niet verdwenen is. Het wordt kouder, vooral 's nachts, maar overdag kan het nog steeds lekker weer zijn, zoals zondag, toen we in onze korte mouwen buiten konden lopen. Overal komen heel veel paddestoelen uit de grond en bomen en de weinige buien die vallen, zijn niet de kleinste! En vandaag....waren ze alweer bezig met het plaatsen van de zogenaamde brøytesticks! De stokjes langs de weg die de weg zichtbaar maken als er sneeuw komt.

Zondag zijn opa en oma weer naar Nederland vertrokken. Altijd weer jammer als ze weg gaan. Maar het was in ieder geval een leuke week! De komende week hebben we in ieder geval een ouderavond van Sanne haar klas op het programma staan, aerobics voor Chantal en voetbal voor Luke. Hopelijk komt daar nog een afspraak met de huizenbouwer bij.