Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 31 januari 2010

+40 cm sneeuw !

Klik hier voor alle foto's van de afgelopen week !


Afgelopen weekend is er 40 cm sneeuw gevallen ! Vrijdag begon het te sneeuwen en dat duurde tot zondagmorgen.Wat een pak zeg ! Gelukkig komt regelmatig de sneeuwschuiver voorbij rijden, maar ons eigen paadje moeten we toch zelf doen. En met 40 cm sneeuw betekent dat 's ochtends en 's avonds even scheppen, nou ja, even….John is al snel een uur in de weer om de paden rond het huis sneeuwvrij te houden.

Tussen de sneeuwbuien door heeft John een grote dode boom in de tuin omgezaagd. Deze stond al een tijdje op de lijst om omgezaagd te worden. Maar omdat hij overhelde naar het water, wilde John daar eerst ijs hebben. Na het inzagen van de boom en met behulp van een breekijzer was de boom snel omvergehaald. Met een grote klap viel de boom, van toch wel een meter of 8 hoog op het ijs. Ondanks de grote klap bleef het ijs heel, en kon John de boom verder opzagen in kleine stukken. Deze zijn alweer voor de volgende winter. De takken van de boom hebben we op een grote hoop op het ijs gegooid en aangestoken. Samen met de kids en Joop heb we hierbij lekkere warme chocomel gedronken.
S’avonds waren we samen met Dennis en Natasja en alle kids uitgenodigd bij de buren om te komen eten. De buurtjes hadden de tafel gedekt met allerlei Noorse tappas. Dat heet hier 'spekemat'. Veel worst, fruit, zalm en vlees, en een lekker wijntje ontbrak ook niet. Is een erg gezellige avond geworden !


Op zondag zjin we na het sneeuwruimen weer naar de skipiste gegaan. Door de hevig sneeuwval zijn een hoop mensen thuis gebleven, dat we hadden de skipiste haast voor onszelf. Dat betekent, met de lift omhoog, naar benenden skien, en gelijk weer met de lift omhoog ipv aan te sluiten in de rij voor de lift.
Na het skien zijn we nog even gaan kijken bij wat bouwgrond rond Myra, maar nu met al die sneeuw is dat erg lastig om goed te beoordelen. We gaan ons nu eerst richten om alle financieen  op een rij e krijgen.
Vanaf donderdag krijgen de kids twee maanden lang iedere donderdagavond skiles ! Het gaat harstikke goed, maar de juiste techniek en houding is natuurlijk wel zo belangrijk. Dus van 1800 tot 2000 uur krijgen ze vanaf nu skiles. Ze hebben er super veel zin in, en beleven er erg veel lol aan.

Eerder deze week, op donderdag, is Chantal naar een cursus geweest in Arendal. Dat was een cursus in het kader van de nieuwe Noorse wet voor de bouw en bestemmingsplannen. Was een nuttige cursus om gelijk aan deel te nemen in het begin van de nieuwe functie van Chantal.
De maand februari is begonnen en is een erg drukke maand voor ons. Deze week begint het met John die voor 2 dagen naar Oslo gaat voor zijn werk, ivm een bezoek aan Microsoft. Hier wordt hij op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkellingen en mogelijk van alle Windows producten. En lekker eten zal hier natuurlijk ook niet ontbreken.

Morgen, maandag dus, begint Chantal officieel in haar nieuwe functie als projectleider voor gemeenteplannen, deelplanen en bestemmingsplannen.

Volgende week vrijdag gaat ze naar Nederland om de gemeente Vegårshei op de emigratiebeurs in Nederland te promoten.

Planning voor de komende week :
  • Maandag is de eerste echte werkdag voor Chantal
  • John gaat naar Oslo op dinsdag en woensdag
  • De kids gaan woensdag zwemmen met Natasja
  • De kids krijgen vanaf donderdag skiles
  • Weekend : lekker rustig, : geen planning., waarschijnlijk weer skien !