Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 7 februari 2010

Een weekendje op Kil

Klik hier voor de foto's van de afgelopen week !
 
Afgelopen week is John op uitnodiging van Microsoft Noorwegen twee dagen naar Oslo geweest. Disndag 's morgens vroeg vertrokken om tegen het eind van de morgen aan te schuiven bij een vroege lunch van Microsoft, vervolgens al het laatste nieuws van de ontwikkelingen bij Microsoft gehoord. En dat waren er aardig wat ! S'avonds heeft John met wat collega's een stukje van Oslo bekeken (ze zaten in een hotel in het centrum) en Mongools gegeten. De volgende ochtend weer een vervolg bij Microsoft wat werd afgesloten met een vroege lunch om vervolgens weer huiswaarts te keren. Drukke dagen maar ook erg leuk !


Donderdagavond was er skitraining voor de kinderen. 7 keer is er training voor ze op de donderdagavond. Het was wel even wennen dat ze opeens om paaltjes moesten slalommen. Maar na 1 keer vallen en een paar eer proberen, ging het super! Ze leerden zo aardig het skieen onder controle te krijgen: beheerst bochtjes maken om paaltjes heen. Zou voor ons als volwassenen overigens ook geen overbodige training zijn, maar helaas is de training alleen voor kinderen.

De temperatuur deze week schommelt weer aardig: erg koud soms en soms heel erg lekker! Zoals vandaag….zondag: een geweldig mooi wit pak sneeuw overal en een helderblauwe lucht erbij met zon. Heerlijk weer om veel buiten te zijn dus. Zaterdag en zondag zijn we eens lekker de hele dagen op Kil gebleven: speurtocht gedaan met de kinderen, waarbij ze opdrachten moesten uitvoeren en kadootjes zoeken in de sneeuw. John heeft samen met de kids een iglo gebouwd in de voortuin, eerst een hoop sneeuw bij elkaar scheppen op een grote berg, wat overigens een stuk sneller ging toen Dennis met de traktor langs kwam, om vervolgens in die berg sneeuw een hol uit te graven. De kids vinden hem prachtig ! Verder hebben we worstjes en vis gebakken en sleeen achter trekhond Soka van Dennis en Natasja. Er ligt overigens een ongeveer een meter sneeuw.

Even twijfelden we om weer te gaan skieeen, maar dat hebben we maar even overgeslagen dit weekend. Volgend weekend wordt al een druk weekendje dus dit weekend lekker rond het huis hangen. Volgend weekend zit ik ( Chantal) in Nederland om Vegårshei te promoten onder de Nederlanders op de emigratiebeurs. Ik ga samen met een Noorse collega en verblijf drie nachten in Utrecht. De emigratiebeurs is in Houten en is op zaterdag en zondag. Pa en ma komen ook even een kijkje nemen. Vrijdag vertrekken we met de auto naar Sandefjord om daar met KLM over te vliegen naar Amsterdam. Ter plekke nemen we een huurauto, rijden naar Houten en richten daar onze stand in op de beurs. Zaterdag en zondag is de beurs en maandag weer met het vliegtuig terug naar Sandefjord. Klik op het logo hieronder voor meer informatie.

Nog even en we gaan ook met het hele gezin weer naar Nederland. Onder meer om de trouwdag van pa en ma Hennink te vieren in de Eemhof. We hebben er erg veel zin in en de kinderen vragen iedere dag hoeveel dagen het nog is.

De komende week wordt een drukke week :
  • maandag gaat de Honda naar de garage: beide achterriemen gaan vervangen worden. Dat is noodzakelijk om hem goedgekeurd te krijgen. 1 van de riemen is kapot gegaan door muizen.
  • Dinsdag gaat Chantal naar aerobics
  • Woensdag gaan de kinderen met Natasja zwemmen en John, Chantal en Dennis skieeen
  • Donderdag hebben de kinderen weer skitraining
  • Vrijdag gaat Chantal tot maandag naar Nederland
  • Zaterdag is er een feestje bij de buren, waar John met de kinderen naartoe gaat